BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Yunan bankalarından muhtıra gibi çağrı----

​Yunan bankalarından muhtıra gibi çağrı

​Yunan bankalarından muhtıra gibi çağrı
05 Mayıs 2015 - 06:41 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın 4 büyük bankası hükümete 'acil' çağrı yaptı

Yunanistan’ın önde gelen dört bankası, hükümete “acil” çağrıda bulunarak, mevcut belirsizliğin bir an önce giderilmesini ve ülkenin Avrupa Birliği’ndeki ortaklarıyla arasının düzeltilmesini istedi.

Ulusal Bank CEO’su Leonidas Frangiadakis, Alpha Bank CEO’su Dimitrios Mandzounis, Piraeus Bank CEO’su Antimos Tomopoulos ve Eurobank’tan Fokion Karavias, Kathimerini gazetesine yaptıkları açıklamada mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını belirttiler. AB üyeleriyle ve diğer taraflarla yürütülen görüşmelerin bir an önce ve anlaşmayla sonuçlandırılmasının, ülke ve Avrupa’nın gelişmesi açısından önem taşıdığına dikkat çeken yöneticiler, sürdürülebilir gelişme için hayati öneme sahip yardımların kesilebileceğine vurgu yaptılar.

Bankalar, ülkenin uzun zamandır Euro bölgesinden çıkarılması gibi bir ihtimalin konuşulmasını “felaket” olarak nitelerken, sonuçlarının öngörülemez olduğunun da altını çiziyor.
Frangiadakis, AB üyeleriyle bir anlaşmaya varmanın, ulusal bir hedef olması gerektiğini söylerken, ülkenin Avrupa’yla bütünlüğünün teyidi anlamına geleceğini savunuyor. Mandzounis de, belirsizliğin giderilmesinin, Yunanistan’ın bankacılık sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için gerekli olduğuna dikkat çekerken, Tomopoulos ise tüm bunların yanı sıra vergi sistemi ve yargıda reformlar gerektiğini ifade ediyor. Karavias’a göre de belirsizlik ve kredi kaosu, ekonomi üzerinde bir “salgın” etkisi yaratmaya devam ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)