BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYükseliş sürüyor! Gram altında yeni rekor----

Yükseliş sürüyor! Gram altında yeni rekor

Yükseliş sürüyor! Gram altında yeni rekor
20 Ekim 2023 - 11:57 www.finansgundem.com

Altın fiyatları jeopolitik risk etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Altının ons fiyatı 3 ayın, gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altın fiyatlarında yükseliş devam ederken, haftanın son işlem gününde yeni zirve seviyelere ulaşıldı. Dün, altının ons fiyatına paralel yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 1,3 üzerinde 1.775 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,7 üzerinde 1.788 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.940 lira, Cumhuriyet altını da 12.000 liradan satılıyor.

Ons altın 3 ayın zirvesinde

Yükseliş eğilimini üst üste 4. işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,4 artışla 1.982 dolardan işlem görürken, yaklaşık son 3 ayın da en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Analistler, Orta Doğu'daki çatışmaların daha da şiddetlenebileceği endişesiyle, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı "şahin" tonlu sözle yönlendirmelerine rağmen, güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebin güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi.

Powell, ekonomik büyümenin ve iş gücü talebinin dayanıklılığını gösteren son verileri dikkatle izlediklerini belirterek, büyümenin sürekli olarak trendin üzerinde bulunduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına dair ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini ifade etti.

Tahvil faizlerindeki yükselişe de değinen Powell, "Yüksek tahvil faizlerinin, yüksek enflasyon beklentisi veya beklenen faiz artışı konusundan kaynaklanmadığı görüşündeyim." dedi. Powell, tahvil faizlerindeki yükselişin finansal koşulları sıkılaştırdığını da hatırlattı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini değiştirmeyeceğine kesin gözüyle bakılırken, kasım toplantısından sonraki süreç için belirsizlikler devam ediyor.

Analistler, bugün İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.970 ve 1.950 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Tarımsal girdi enflasyonu ağustosta aylık yüzde 6.94 arttı

 

TCMB yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti

 

TMSF'den yeni varlık satışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)