BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYuan'ın kullanımı rekor seviyelerde----

Yuan'ın kullanımı rekor seviyelerde

Yuan'ın kullanımı rekor seviyelerde
17 Şubat 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

Çin Yuanı'nın uluslararası işlemlerde kullanımı rekor seviyeye yükseldi.

Çin Yuanı'nın küresel ödemelerde kullanımı artıyor. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications verilerine göre, uluslararası işlemlerde Çin yuanı kullanımı rekor seviyeye çıktı.

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications verilerine göre, Çin Yuanı kullanılarak yapılan küresel ödeme tutarı Ocak ayında yüzde 3,2 seviyesine yükseldi. Aralık ayında oran yüsde 2,70, Kasım ayında yüzde 2,14 olmuştu.

Son 3 ayda yükseliş arttı

Yuan kullanımı özellikle, uuslararası fonların Çin devlet tahvili alımlarını artırdıkları son 3 ayda yükseldi. Gazprom Neft'in Çin havaalanlarında yakıt alacak Rus uçaklarına ABD Doları yerine Çin Yuanı ile satış yapma kararı da yuanın kullanımı oranını artıran bir faktör oldu.

Çin Yuanı, geçtiğimiz 2 ayda uluslararası ödemelerde en çok kullanılan para sıralamasında dördüncü oldu. Ekim 2010'da 35'nci sıradaydı.

Küresel ödemelerde Ocak ayında en yüksek payı yüzde 39,92 ile ABD Doları alırken, euronun payı yüzde 36,56 ve İngiliz Sterlini'nin payı yüzde 6,30 oldu. Japon Yeni ise yüzde 2,79 oranında kullanıldı.

Dijital yuan henüz istenilen seviyede değil

 

ABD: Çin'e karşı yeni ticaret araçları gerekli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)