BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYolu hiç bitmeyen yolcu: Mülteci----

Yolu hiç bitmeyen yolcu: Mülteci

Yolu hiç bitmeyen yolcu: Mülteci
09 Ağustos 2016 - 11:14 www.finansgundem.com

Yazar Kemal Siyahhan, son kitabı 'Mülteci'de İstanbul'da yaşayan Afgan mültecilerin hayatlarını anlatıyor

Kemal Siyahhan, Sel Yayıncılık’tan çıkan son romanı ‘Mülteci’de Türkiye’ye kaçmış bir Afgan mültecinin ağzından İstanbul’daki hayatı anlatıyor. Vedaları, kayıpları, kimliksizleştirilmeyi, yok sayılmayı, açlığı, işsizliği, aşkı ve tutunma çabasını okuduğumuz ‘Mülteci’, Taliban’ın, Afgan kadınların yaşadıklarının, savaşın ve muhalifliğin etrafında uluslararası bir yarayı kanatıyor.

“Mülteci” Bütün bir coğrafyanın insanına dair kapsamlı bir anlatı sunuyor okuyucuya, insana dair acı ve sevinçleri en yalın haliyle ortaya koyuyor.

Ölümle-kalım, savaşla barış, sevgiyle-nefret, çareyle-biçare, karşıt olsalar da birbiriyle ilişkililer. Karşıtlar umut ve beklentiye sevk eder. En dip sesler karşıtın acılarına dairdir. Belli ki Siyahhan en dipten gelen seslere kayıtsız kalmamış.

Yazar Kemal Siyahhan, hikâyesi İstanbul’da kesişmiş, birbirinden farklı düşünceleri, beklentileri olan insanların çaresizlik içinde birbirlerine sarılmalarını ustalıkla resmederken mülteciler için umudun her şeye rağmen var olduğunu kanıtlıyor.

“Beni unut! Oturma iznin olmadığı için biz yokuz derdin hep; sana kızardım. Şimdi hak veriyorum, biz yokuz; ömrümüz, kelebekler kadar. Geriye bakmadan kendine yeni bir hayat kur ve beni unut, bol şans sana.”

KEMAL SİYAHHAN, 1963’te Şanlıurfa, Siverek’te doğdu. Erken yaşta iş hayatına atıldı ve tekstil (perde) sektöründe önemli başarılara imza attı. 1979 yılından itibaren Atmaca, Deli, Öküz, Hayvan, Esmer ve Deve gibi bazı mizah ve edebiyat dergilerine sayısız karikatür ve resimli öyküler çizdi. Yazarın, Öylesine Yaşandı (Sel Yayıncılık, 2002), Lale Bahçelerinden Fransız Sokaklarına (Leman Yayıncılık, 2006) resimli romanlarının yanı sıra, Kenger (2008) Yalnız Mor (2009) Roza’nın Gözleri 2010) Sanrı ve Gerçek (2011) Bermal (2012) Hamal (2014) adlı yayımlanmış eserleri bulunmaktadır.

---

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)