BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYÖK'ten açıklama: Üniversite öğrencileri harç ödemeyecek----

YÖK'ten açıklama: Üniversite öğrencileri harç ödemeyecek

YÖK'ten açıklama: Üniversite öğrencileri harç ödemeyecek
15 Temmuz 2023 - 14:52 www.finansgundem.com

Yüksek Öğretim Kurumu, (YÖK) "Üniversite harçları geri döndü" şeklinde yapılan iddialara karşılık olarak, devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, program sürelerini aşmadıkları sürece harç ödemeyecekler. Açıklamasında bulundu

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan üniversite katkı payı ve harçlarıyla ilgili Cumhurbaşkanlğı kararı büyük karmaşaya yol açtı. Kararda net olarak öğrencilerden katkı payı alınmayacağı belirtilse de bazı yayın organarında "Üniversite harçları zamlı geri döndü" şeklinde haberler yer aldı. Sosyal medyada da konuyla ilgili paylaşımlar rekor kırdı.

Yanlış anlaşılmaların ardından Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) bir açıklama geldi.

YÖK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Üniversite harçlarına yönelik yapılan manipülasyona Yüksek Öğretim Kurumu'ndan da açıklama geldi.

YÖK'ten yapılan bilgilendirmeye göre devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, geçen yıllarda olduğu gibi, program sürelerini aşmadıkları sürece yine harç ödemeyecekler. Karar'da yer alan 1. maddenin 3. fıkrası şöyle:

"2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır. Bu fıkra kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Devlet tarafından karşılanacak öğrenci katkı payı tutarlar' %40 artırımlı olarak ödenir."

Aynı maddenin geçen yıl yayımlanan kararda da yer aldığını belirten YÖK, "Maddede belirtilen öğrencilerin ödemeleri gereken ücretler devlet tarafından karşılanmaya devam edecektir" bilgisini verdi.

YÖK'ten üniversitelere zam uyarısı: Enflasyonu geçmeyin

 

YÖK'den 'bahar dönemi' sınav kararı

 

YÖK duyurdu: Lisans ve lisansüstü bursları artırıldı

 

YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler 3 Nisan'da açılıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)