BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYılmaz'dan üstü kapalı kur tahmini!----

Yılmaz'dan üstü kapalı kur tahmini!

Yılmaz'dan üstü kapalı kur tahmini!
02 Ekim 2013 - 12:18 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomi gündemine ilişkin son durumu değerlendirdi

NTV canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz, son günlerde tartışılan "Merkez Bankası hükümete efelenmesin" sözlerine açıklık getirdi.
Yılmaz, "Orada söylenen söz ve kelimeler yanlış değil ama bunların muhatabı benim, kendimim. Biz Merkez Bankası'nı yönetirken böyle yapmadık. Verileri aldık, anlam verdik ve veriyi uygulamaya koyduk. Bu işler efelenme, diklenmeyle olmaz; elinizdeki veriye bakın, veriye bağlı kalın, Merkez Bankası bağımsızlığı bu şekilde olur dedim" diye konuştu.
BAŞÇI YANLIŞ ANLAMADI
Yılmaz, sözlerinin basına yansımasının ardından Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüştüğünü de açıkladı. Başçı tarafından yanlış anlaşılmadığını söyleyen Durmuş Yılmaz, "İstanbul Finans Zirvesi’nde sayın başkana durumu söyledim. Sayın Başçı, ‘Zaten altını okuduğunuz zaman bu anlaşılıyor, dedi" diye devam etti.
YILMAZ'DAN ÜSTÜ KAPALI KUR TAHMİNİ
Durmuş Yılmaz, merkez bankaları yönetimlerinin kur hedefi vermesinin günün gereksinimi haline geldiğini de belirtti. Ardından da dolar kuru için üstü kapalı bir tahmin yaptı: "2002'de dalgalı kur rejimine geçtiğimiz günden beri bu sanırım 11. dalgalanma oldu. 2002'deki dalgalanma 106 gün sürmüş, dolar yüzde 31 değer kaybetmişti. Ancak ortam durulduktan sonra dalgalanmanın başladığı seviyenin altına düşmüş. Her defasında böyle olmuş. Bu kez de aynı şey olacak diye düşünüyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)