BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz----

Yılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz

Yılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz
11 Mart 2024 - 13:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Danışmanı Cevdet Yılmaz, "İstihdam, ekonomik potansiyeli yükselten etkisinin yanı sıra sosyal refahın artması bakımından da son derce önemlidir. Makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Cevdet Yılmaz, makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Yılmaz, X'ten yaptığı açıklamada, mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre; Ocak ayı işsizlik verilerinin, Aralık ayına göre bir miktar artış gösterse de OVP beklentilerinden daha iyi bir performans göstererek %9,1 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

İstihdam oranının da %49’luk oranıyla bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştığını kaydeden Yılmaz, "Özellikle kadın istihdamındaki artışla birlikte toplam istihdamımız 32 milyon 222 bin kişiye ulaşmıştır. İstihdam, ekonomik potansiyeli yükselten etkisinin yanı sıra sosyal refahın artması bakımından da son derce önemlidir. Makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz." dedi.

İşsizlik Sigortası Fonu 5.7 milyar TL arttı

 

Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)