BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporYıldırım: Planımı bozamam----

Yıldırım: Planımı bozamam

Yıldırım: Planımı bozamam
08 Temmuz 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

Aziz Yıldırım TFF’nin kararı sonrası kendisine yapılan ‘Yabancı sınırının kalkmasına destek ver’ teklifini reddetti

YABANCI oyuncu sayısı konusunda Süper Lig’in 17 kulübü sisteminin devam etmesi konusunda Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunurken, öneriye destek vermeyen tek kulüp olan F.Bahçe bu konudaki tavrından geri adım atmıyor. Futbol Federasyonu cuma günü yabancı oyuncu konusunda sayının ne kadar çok olursa olsun bunun milli takıma başarılı yansımadığına dikkat çekerek 2013-14 sezonunda 6+0+4 sisteminin geçerli olacağını duyurdu. Kararın değişmesi sonrasında bir kulübün Tahkim Kurulu’na itiraz etmesi durumunda Türk futbolunun daha beter bir kaosun içine gireceği ve teknik olarak tıkanmalarından dolayı yapılabilecek bir şey olmadığı açıklaması da yapıldı.
‘TFF DOĞRU KARAR ALDI’
BU karara en sert tepki başta G.Saray ve G.Birliği’nden gelirken, uygulamanın değişmesini isteyen 17 kulüp yeni bir strateji belirledi. Bunun için de F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yakınlığı ile bilinen bir başkan aracı oldu. Kulüpler Birliği’nin yabancı sınırlaması konusunda firesiz yani F.Bahçe’nin de dahil olduğu 18 kulübün desteğiyle yeniden Futbol Federasyonu’na başvurması için yapılan öneriye F.Bahçe Başkanı’nın yanıtı net oldu: “Federasyon doğru bir karar verdi. Aldığı kararın da arkasında durdu. Ben bu uygulama birçok Türk oyuncuyla yeniden sözleşme uzattım. Ciddi rakamlar verdim. O zaman böyle yapmazdım. Daha farklı, yabancılara dayalı bir strateji uygulardım.”
‘AB İÇİN DE DESTEK YOK’YILDIRIM, 4 Bve Süper Lig’e yeni çıkan 3 kulübün dışında kalan 11 kulübün ciddi mağduriyet yaşayacağı ve 6+0+4’ün kalması ancak AB statüsünde oyuncuların yerli sayılması konusunda destek verilmesi istendiğinde ise “Bizim Anelka’nın AB statüsünde sayılması için yaptığımız başvurunun mürekkebi bile daha kurumadı. Bize karşı duran kulüplerin itiraz yazıları da federasyonda duruyor. Gitsin baksınlar hangi kulüpler yapmıştı. Reddeden tahkim kurulu başkanının ve üyelerinin de kim olduğuna baksınlar” yanıtını verdi.
AÇIK KAPI BIRAKTI
SARI-lacivertlilerin 1 numarası 2013-14 için iki teklifi de reddetmesine karşın “Eğer TTF gelecek sezon için başka bir uygulama yapacaksa, yabancıyı şimdiden serbest hale getirmeyi planlıyorsa bunu şimdiden hazırlasın. Biz de desteğimizi verelim” diyerek 2014-15 sezonunda yapılacak bir değişikliğe destek olacaklarının sinyalini verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)