BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYHT seferleri yarın başlıyor----

YHT seferleri yarın başlıyor

YHT seferleri yarın başlıyor
27 Mayıs 2020 - 11:46 www.finansgundem.com

Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri yarın başlıyor. Tren seferlerinde sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat edilecek. Gar, istasyon ve trenlerde maske takılması zorunlu olacak. HES kodu ve seyahat belgesi olmayanlar seyahat edemeyecek.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Korona virüs tedbirleri kapsamında 28 Mart’ta durdurulan Yüksek Hızlı Tren seferleri 2 aylık bir aranın ardından yarın başlıyor. Seferler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından başlatılacak. İlk tren yarın sabah 07.00’de Ankara’dan İstanbul’a hareket edecek. Trenler yarı kapasite ile çalışacak.

Sadece Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden HES (Hayat Eve Sığar) kodu alan ve seyahat belgesi olan vatandaşlar bu seferde seyahat edebilecek.

İlk seferin ardından gün içerisinde Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Konya-İstanbul hatlarında toplam 15 sefer daha yapılacak.

SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULACAK

Seferler Bilim Kurulu’nun belirlediği önlemlerle düzenlenecek. Güvenlik tedbirleri nedeniyle her yolcunun biletine ait koltukta oturması sağlanacak ve yer değişimlerine izin verilmeyecek. İstasyonlarda ve bilet kontrol noktalarında hastalık belirtisi gösteren yolcuların trene binmelerine kesinlikle izin verilmeyecek.

Gar, istasyon ve trenlerde maske takılması zorunlu olacak. Yolculuğun her aşamasında sosyal mesafe kurallarına uyulması sağlanacak. Yüksek hızlı trenlerin her sefer öncesi ve sonrasında ayrıntılı temizliği ve dezenfekte işlemleri de yapılacak.

28 Mart öncesinde yüksek hızlı trenlerde günde yaklaşık 25 bin yolcuya hizmet veriyordu. Kış sezonunda talep değişimine bağlı olarak günlük 44, yaz sezonunda günlük 48 sefer yapılıyordu. Bu seferlerin 16’sı Ankara-İstanbul, 20’si Ankara-Konya, 6’sı Ankara-Eskişehir ve 6’sı da Konya-İstanbul arasında gerçekleştiriliyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)