BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeşiller'in oyu 'iklim' ile yükseldi----

Yeşiller'in oyu 'iklim' ile yükseldi

Yeşiller'in oyu 'iklim' ile yükseldi
27 Eylül 2021 - 06:23 www.finansgundem.com

Almanya'daki seçimlerde Yeşiller yüzde 14.6 oy oranı ile bugüne kadarki en büyük seçim başarılarına imza attı. Yeşiller, yeni hükümette yer alma ihtimali en yüksek parti durumunda

Seçim öncesi anketlerde oy oranları yüzde 28'e kadar çıkan Yeşiller, bu oranı yakalayamasa da sandıktan yüzde 14.6 oy oranıyla üçüncü parti olarak çıktı. 

Seçim kampanyasında bir ara Yeşiller ve adayları Annalena Baerbock’in oy oranı anketlerde %28 civarındaydı.

Ama ilk projeksiyonlar partinin oy oranın %14,6 olduğunu ve FDP'nin üstünde üçüncü sıraya yerleştiğini gösteriyor.

Yine de daha önce genel seçimlerde (2009’da) oy oranı yalnızca %10’un biraz üstünde çıkan bir parti için bu sonuçlar oldukça yüksek. Bu da iklim değişikliğinin Almanlar için ne kadar önemli hale geldiğine işaret ediyor.

Yeşiller Partisi daha önce hükümetin küçük ortağı olmuştu ama hiçbir zaman aldıkları destek bu seviyeye çıkmamıştı. Yeşiller Partisi’nin dışişleri bakanı olarak görev yapan ve Almanya’da 1998-2005 arasında merkez soldan iktidar olan Gerhard Schröder döneminde başbakan yardımcılığı da yapan merkez sol üyesi Joschka Fischer’i hatırlıyor olabilirsiniz.

'Parti daha iyi yapabilirdi'

Sonuçlar iyi görünse de anketlerdeki oranlara göre düşük kalıyor.

Yeşiller Partisi milletvekili ve partinin dış ilişkilerden sorumlu üyesi Omid Nouripour 'partinin daha iyi yapabileceğini' ama halkın gözündeki algıları henüz yıkamadıklarını söyledi.

Nouripour, "Kampanya yaparken yaşadığımız en komik durum, halkın gelip size yasaklar partisi olduğunuzu söylemesi oluyor. 'Arabalarımızı, uçaklarımızı, köprülerimizi, veya nehirlerimizi her neyse elimizden almak istiyorsunuz', diyorlar. Bu yıkmamız gereken bir klişe" dedi ve ekledi:

"Son haftalarda iyi iş çıkaramadık. Bu daha sonra konuşmamız gereken hatalarımızdan biri. Ama günün sonunda bu klişeler sonsuza dek kalmayacak ve üstelerinden geleceğiz." (BBC Türkçe)

Almanya iş dünyasından siyasilere acele edin çağrısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)