BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi5 santral ihaleye çıkıyor----

5 santral ihaleye çıkıyor

5 santral ihaleye çıkıyor
02 Mart 2017 - 12:40 www.finansgundem.com

Enerji kaynaklarında yerli üretime yönelme stratejisi kapsamında 5 kömür sahası ihaleye çıkarılacak. Yeni santraller 8 bin megavat elektrik üretecek

Türkiye’nin “yerli enerji” stratejisi çerçevesinde, yaklaşık 8 bin megavat elektrik üretim kapasitesine sahip olacağı öngörülen yeni kömür sahalarının 30 yıllığına özel sektöre devredilerek ekonomiye kazandırılması planlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı projeksiyonlarından yapılan derlemeye göre, enerjide yerli kaynakların kullanımının artırılması anlayışıyla, farklı bölgelerdeki yeni kömür sahaları değerlendirilecek.

720 megavatlık elektrik üretim santrali kurulacak Çayırhan B sahası ve termik santralinin 30 yıl süreyle özel sektöre devredilmesi ihalesiyle başlayan bu süreç, Eskişehir Alpu’da 4 bin megavatlık, Afyon Dinar’da bin 400 megavatlık, Tekirdağ’da 1000 megavatlık ve Kırklareli’nde 800 megavatlık yeni sahaların özelleştirilmesiyle devam edecek. Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücü 31 Ocak 2017 itibarıyla 78 bin 529 megavat seviyesinde bulunuyor. Bu kapasitenin 9 bin 870 megavatı yerli kömür santrallerinden oluşuyor.

Bir yılda yüzde 23 arttı

Bakan Albayrak, elektrik üretiminde geçen yıl yerli kaynaklarla rekor kırıldığını, yerli kömürden elektrik üretiminin ise bir önceki yıla göre yüzde 23 arttığını açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)