BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYerli aşının ilk dozu Fahrizade'nin oğluna uygulandı----

Yerli aşının ilk dozu Fahrizade'nin oğluna uygulandı

Yerli aşının ilk dozu Fahrizade'nin oğluna uygulandı
16 Mart 2021 - 15:29 www.finansgundem.com

İran'da yerli aşı 'Fahra'nın insan üzerindeki ilk denemesi gerçekleştirildi. Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının ilk dozu, Kasım 2020'de suikast sonucu hayatını kaybeden Muhsin Fahrizade'nin oğluna uygulandı.

İran devlet televizyonuna göre, Savunma Bakanlığı bünyesinde Kovid-19'a karşı üretilen yerli aşı "Fahra"nın tanıtımı için başkent Tahran'da aynı bakanlığa bağlı Savunma Araştırmaları ve İnovasyon Kurumu (SPND) yerleşkesinde tören düzenlendi.

SUİKASTE KURBAN GİDEN İRANLI BİLİM İNSANININ ANISINA 'FAHRA' İSMİ VERİLDİ

Savunma Bakanı Emir Hatemi ve Sağlık Bakanı Said Nemeki'nin katıldığı törende, aşının ilk dozu Kasım 2020'de Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden İranlı bilim insanı ve nükleer programın mimarlarından Muhsin Fahrizade'nin oğlu Hani Fahrizade'ye yapıldı.

Aşıya Muhsin Fahrizade'nin anısına "Fahra" ismi verildiği açıklandı.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Nemeki, "İlk aşımız Küba'yla ortaklaşa ürettiğimiz Pasteur, ikincisi Bereket ve üçüncüsü Razi ve dördüncüsü de SPND'de üretilen Fahra oldu. Yerli aşı çalışmalarımız hızla devam edecek" dedi.

İran, yerli üretim "COVIRAN Bereket"i 29 Aralık 2020'de, "Razi Cov Pars"ı da 28 Şubat'ta insan üzerinde denediğini duyurmuştu.

BioNTech-Pfizer'dan AB'ye 200 milyon dozun üzerinde aşı

 

Rusya ile ABD arasında aşı savaşı

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)