BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeniden başlamanın en kolay olduğu 3 ülke----

Yeniden başlamanın en kolay olduğu 3 ülke

Yeniden başlamanın en kolay olduğu 3 ülke
10 Nisan 2023 - 15:54 www.finansgundem.com

Küresel çapta gurbetçilerle yapılan bir araştırma ülkeleri yeni bir hayata başlama konusunda sağladıkları kolaylıklar üzerinden sıraladı. Araştırmaya göre gurbetçiliğin en kolay olduğu ülke Bahreyn

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yurtdışına seyahat etmek başka ancak yurtdışında yeni bir hayat kurabilmek bambaşka bir şey. CNBC’nin haberine göre, dünya çapında yaklaşık 12 bin gurbetçinin katıldığı 2022 Internations anketine göre katılımcılar Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Singapur'un yerleşmenin nispeten kolay olduğu ilk üç ülke olduğunu söylüyor.

Dünya çapında 420 şehirde 4,5 milyon üyesi olan gurbetçi topluluk grubu Internations, ülkeleri Gurbetçi Öncelikleri Endeksi olarak adlandırdığı ölçüte göre ülkeleri sıraladı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, söz konusu göstergede ülkeye yeni gelenler göç ettikleri ülkeyi dijital yaşamlarına ilişkin değerlendirmeleri (idari hizmetlere internet üzerinden erişim gibi), gayrimenkul (özellikle gurbetçiler için uygun fiyatlı ve kolay konut bulabilme imkanı gibi), idari konular (yerel bir banka hesabı açma veya vize alma kolaylığı gibi) ve dil (yeni bir dil öğrenmeye gerek kalmadan dolaşabilmek veya yerel dili öğrenmenin kolaylığı gibi) gibi özelliklere göre sıralandırıyor.

Internations'a göre Bahreyn, 52 lokasyon arasında 1. sırada yer aldı. Gurbeçiler ülkede özellikle, vize almanın, konut bulmanın, devlet hizmetlerine çevrimiçi olarak erişmenin ve yerel dili konuşmadan dolaşabilmenin kolay olduğunu söylüyor.

Gurbetçilerin yerleşmenin kolay olduğunu söylediği ilk 10 ülkenin sıralaması ise şöyle:

1. Bahreyn
2. Birleşik Arap Emirlikleri
3. Singapur
4. Estonya
5. Umman
6. Endonezya 
7. Suudi Arabistan
8. Katar
9. Kenya
10. Kanada


Internations anketinde gurbetçiler genel olarak ilk üç sıradaki ülkenin hepsinde büyük bir dil bariyeri olmadan kolay iletişim sağladıklarını ve aynı zamanda bürokratik sorunlar asgari düzeyde uğraştıklarını söylüyor.

Internations sözcüsü konuyla ilgili verdiği demeçte, üç ülkenin de popüler gurbetçi destinasyonları olarak bilindiğini ve bu nedenle yurtdışından yeni gelenler için işleri kolaylaştırmak için adapte olmuş olabileceklerini söyledi. Ayrıca, İngilizce'nin bu ülkelerde yaygın olarak konuşulduğunu ve bu sayede yabancıların bu ülkelere taşınırken bürokratik ve idari işlerle mücadele etmesinin kolaylaştığını belirtiyorlar.

Araştırma sözcüsü, Bahreyn, BAE ve Singapur'a taşınan çoğu gurbetçinin Hindistan'dan geldiğini ve işle ilgili nedenlerle taşındıklarını söylüyor. Internations, bu gurbetçilerin finans veya bankacılıkta çalışma olasılıklarının yüksek olduğunu ve bu ülkelerin emekliler için cazibe merkezleri olmadığını söylüyor.

En gurbetçi dostu Kuzey Amerika ülkesi Kanada ise liseyi ilk 10 sırada tamamlıyor. Ülkenin yeni sakinleri, yerel yönetimlerle başa çıkmanın, yeni bir banka hesabı açmanın ve sağlam bir dijital altyapıya erişmenin kolay olduğunu söylüyor. Gurbetçiler, uygun fiyatlı konut bulmanın nispeten zor olduğunu söylüyor.

Bu arada, gurbetçilerin yerleşmek için mücadele ettiği en dipteki üç ülke ise Almanya, Japonya ve Çin. Söz konusu ülkeler özellikleri zorlu dil bariyerleri ve dijital altyapı konusundaki zorluklar nedeniyle gurbetçilerin işlerini zorlaştırıyor.

Kamu bankaları büyük finans göçüne hazırlanıyor

 

Türkiye'ye göç edenlerin sayısında büyük artış

 

Evlerine tatile gelen gurbetçi ailelere 'kiracı' şoku!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)