BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYeni Zelanda'da konut satışları geriledi----

Yeni Zelanda'da konut satışları geriledi

Yeni Zelanda'da konut satışları geriledi
15 Kasım 2022 - 08:31 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda'da artan faiz oranları ve vergi düzenlemeleri emlak piyasasını etkiliyor. Geçtiğimiz ay satışlarda hızlı düşüş yaşanırken, fiyatlar aylık bazda artışını sürdürdü.

Yeni Zelanda Gayrimenkul Enstitüsü (REINZ) tarafından yayımlanan rapora göre, konut fiyatları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 artışla ortalama 825 bin Yeni Zelanda Doları (NZD) oldu. Bir önceki ay fiyatlar ortalama 810 bin NZD seviyesinde bulunuyordu.

Fiyatlar geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 7,5 düşüş gösterdi.

Ortalama konut fiyatları ülkenin en kalabalık ve şehirleşmiş yerleşim yeri olan Auckland'da aylık yüzde 5,0 artışla 1 milyon 90 bin NZD seviyesine ulaştı. Auckland dışında kalan yerlerde ortalama konut fiyatları aylık yüzde 1,5 arttı. Yıllık bazda Auckland'da fiyatlar yüzde 12,7, diğer bölgelerde yüzde 3,4 aşağı geldi.

Ülkede konut satışlarında ise düşüş devam ediyor. Satışlar ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 azalarak 4 bin 892 adet oldu. Geçen yılın aynı ayına göre ise satışlarda yüzde 34,7 düşüş yaşandı.

Konut fiyatları dünyada düşüyor... Türkiye'de yükseliyor!

 

Çin, konut piyasasını kurtarmaya çalışıyor

 

Küresel konut pazarına faiz darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)