BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda faiz artırır mı----

Yeni Zelanda faiz artırır mı

Yeni Zelanda faiz artırır mı
31 Ekim 2013 - 08:51 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda Merkez Bankası, ülkenin para birimindeki kazançların, önümüzdeki yıl gerekecek faiz artışını erteleme imkanı tanıyabileceğini söyledi.

Yeni Zelanda Merkez Bankası, (RBNZ) Yeni Zelanda dolarındaki değerlenmenin, muhtemelen önümüzdeki yıl daha hızlı enflasyonu kontrol altına almak için gerekecek faiz artışlarını erteleme alanı sağlayabileceğini dile getirdi.
RBNZ Başkanı Graeme Wheeler, bugün politika faizi olan resmi nakit faizini yüzde 2.5 ile rekor düşük seviyede bırakmasının ardından, enflasyon baskısını azaltan döviz kurunda devam eden güçlenmenin, bankaya faiz artışının zamanlaması ve büyüklüğü konusunda daha fazla esneklik imkanı tanıyacağını ifade etti.
Enflasyonun, RBNZ'nin hedefleri olan yzüde 1 ila 3'ün ortasına hızlanacağı beklentisinden ötürü Yeni Zelanda, Faiz artıran ilk gelişmiş ülke olabilir. Yeni Zelanda dolarındaki kazançlar ithalatı daha ucuz hâle getirse de, konut sektöründeki yükselişle daha da artan yerel talepler, Mart gibi bir faiz artışı olabileceğinin sinyalini veriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)