BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni krizin nedeni ne olacak?----

Yeni krizin nedeni ne olacak?

Yeni krizin nedeni ne olacak?
11 Mart 2014 - 13:36 www.finansgundem.com

Çin'de 1997'den bu yana ilk şirket iflasının yaşanması, piyasalarda Çin’in 2007 öncesindeki ABD’ye benzediği korkularını güçlendirdi

Milyarder yatırımcı George Soros’un “Çin 2007 öncesi ABD’ye benziyor” uyarısından sonra, güneş enerjisi ekipmanı üreticisi Chaori'nin 15 milyon dolarlık faiz ödemesini yapamayarak temerrüde düşmesi bu yöndeki kaygıları artırdı. The Economist dergisi, Çin'i Amerika'daki Bear Stearns benzeri bir krizin bekleyip beklemediğini sorguladı. The Economist'in yorumuna göre, Çin'de benzer temerrütler üst üste gelirse finansal piyasalardaki şeffaflık eksikliği ile yatırımcılar kötü şirketlerin yanı sıra iyilerin de tahvillerini elden çıkarabilir. Yerel ve uluslararası yorumlar, daha önce devlet tarafından iflasın eşiğinden dönen Chaori’nin temerrüde düşmesinin zincirleme bir etki yaratmayacağı kanısında.

CHINA GALAXY: ENDİŞE VERİCİ DEĞİL

Çinli aracı kurum China Galaxy yetkilisi Sun Jianbo'ya göre, şirketin tahvil faizini ödeyememesi endişe verici değil. Çünkü Çin piyasasında iki çeşit tahvil var: Güçlü devlet desteği alan şirketlerin tahvilleri ve devlet desteğine sınırlı erişim sahibi kurumların borç kağıtları. Jianbo, Chaori'nin devlet yardımı almasının beklenmediğini ve bu temerrüdün yaratacağı panik havasının sınırlı kalacağını öngördü.

FITCH: YATIRIMCILAR DAHA DİKKATLİ OLACAK

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yetkililerin küçük bir şirketin temerrüde düşmesine izin vermesinin, yatırımcıları risk alırken daha dikkatli olmaya iteceğini, bunun da uzun vadede piyasa için olumlu olacağını düşünüyor.

MOODY’S: YETERSİZ ATYAPI GÖRÜLMÜYORDU

Moody's yetkilisi Ivan Chung ise temerrüt eksikliğinin, şu ana kadar piyasalarda var olan yetersiz altyapının görünmesini engellediğini belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)