BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni krediler rekora koştu----

Yeni krediler rekora koştu

Yeni krediler rekora koştu
17 Şubat 2014 - 08:09 www.finansgundem.com

Çin'de Ocak ayında rekor düzeye tırmanan yeni krediler, ekonominin büyüme görünümünü destekleyecek

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de Ocak'ta rekor düzeyde gerçekleşen yeni krediler bir yandan yetkililerin temerrüt ve kötü kredilerden kaynaklanan riskleri bertaraf etmelerine ilişkin zorlukları ortaya koyarken, diğer taraftan ekonominin hızının korunmasına yardımcı olayacakç

Çin Merkez Bankası'nın verilerine göre, kredinin en geniş kapsamlı göstergesi olan toplam finansman 2.58 trilyon yuana çıktı. Yuan tabanlı yeni krediler 1.32 trilyon yuan ile 2010'dan bu yana en yüksek düzeyindeydi. Temerrüt riskinden ötürü yakından takip edilen tröst kredileri ise bir önceki yılki düzeyin yarısına yakın bir seviyede kaldı.

Beklenenin üzerindeki dış ticaret rakamlarının ardından gelen yeni kredi verisi, Çin'in GSYH büyümesinin yüzde 7.7'nin altına yavaşlamasını sınırlayabileceğine işaret ediyor. Diğer yandan rakamlar, merkez bankasının Ocak ortasında bankalara yaptığı, artan kredileri kontrol altına alma çağrısı ve kredi büyümesinin azalan ekonomik getirilerine dikkat çekmesi ile çelişiyor.

Rakamların, merkez bankasının para politikası duruşunu kademeli bir şekilde sağlamlaştıracağını ortaya koyduğunu söyleyen Hong Kong'taki Royal Bank of Scotland Plc'nin baş Çin ekonomisti Louis Kuijs, "Yetkililer hem kredi büyümesi hızını yavaşlatmak ve finansal riskleri kontrol altına almak, hem de yeterli miktarda kredinin büuümeyi desteklediğinden emin olmak istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Şanghay Bileşik Endeksi, Eylül'den bu yana en büyük haftalık kazancını kaydetmesinin ardından Şanghay saati ile 9:44 itibariye yüzde 0.3 yukarıda seyrediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)