BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeni kanser aşısı 'Tedopi' ölüm riskini yüzde 45 azalttı!----

Yeni kanser aşısı 'Tedopi' ölüm riskini yüzde 45 azalttı!

Yeni kanser aşısı 'Tedopi' ölüm riskini yüzde 45 azalttı!
13 Eylül 2023 - 09:10 www.finansgundem.com

Fransa merkezli OSE Immunotherapeutics adlı biyoteknoloji şirketi tarafından geliştirilen "Tedopi" adlı terapötik aşı, akciğer kanseri türlerinden biri olan küçük hücreli dışı akciğer kanseri (KHDAK) hastalarının yaşam süresini önemli ölçüde artırıyor.


Bilim dünyasından kanser tedavisi için her gün umut dolu haberler geliyor. Türkiye asıllı Prof. Uğur Şahin’in CEO’su ve kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech, akciğer kanserine karşı bir ilaçta ilerleme kaydettiğini ve ilacın katılımcıların yaklaşık yüzde 30’unda kanser tümörlerini küçülttüğünü duyurmuştu. Kanser ilaçlarına ilişkin çalışmalar sürerken diğer yandan da aşı geliştirmek için bilimsel araştırmalar devam ediyor. Fransa merkezli biyoteknoloji şirketi OSE Immunotherapeutics bu şirketlerden biri.

SONUÇLAR OLUMLU

Ose Immunotherapeutics geliştirdiği “Tedopi” adlı terapötik (tedavi edici) aşının faz 3 klinik çalışmasında, en sık görülen akciğer kanseri türü olan KHUDAK da (küçük hücreli dışı akciğer kanseri) ölüm riskini yüzde 41 azalttığını açıkladı.

“Annals of Oncology” adlı tıp dergisinde yayınlanan faz 3 verileri, immünoterapiyi aktive eden T hücreli epitop kanseri aşısının, küçük hücreli dışı kanserinde genel hayatta kalımı kemoterapiye kıyasla önemli ölçüde iyileştirdiğini gösterdi. Verilere göre, hastaların 1 yıllık genel hayatta kalma oranı Tedopi ile yüzde 44.4 iken kemoterapi ile bu oran yüzde 27.5 idi. Tedopi, standart tedavideki 7.5 aya kıyasla 11.1 aylık genel hayatta kalım süresi sundu. Hastalığın ilerlemesi sonrası hayatta kalma süresinin ise Tedopi uygulanan kişilerde 7.7 ay, kemoterapi içinse 4.6 ay olduğu belirtildi.

Çalışmanın baş araştırmacısı olan Fransa’daki Gustave Roussy Enstitüsü Klinik Araştırma Direktörü Profesör Benjamin Besse, “Tedopi, üçüncü seviyede ilerlemiş ve metastatik KHDAK kanser hastalarında yapılan randomize bir faz 3 çalışmasında hayatta kalma konusunda pozitif sonuçlar gösteren ilk kanser aşısı” ifadelerini kullandı.

DOĞRULAYICI FAZ 3 DENEMESİ 2024’TE

OSE Immunotherapeutics İcra Kurulu Başkanı Nicolas Poirier ise “Tedopi, klinik çalışmadaki en gelişmiş terapötik kanser aşısı. Özellikle anti-tümör bağışıklık tepkilerini yeniden aktive edildiğini gösteren sonuçlarımızın klinik değeri, kontrol noktası inhibitörlerinden bağışıklık kaçışı gösteren hastalarda özellikle ilginç” dedi.

Poirier, doğrulayıcı faz 3 denemesinin ise 2024’ün başında başlayacağını söyledi. Faz 3 aşamasında binlerce gönüllü yer alıyor. Bu gönüllülerden elde edilen veriler değerlendirilerek toplumda kullanım kararı ve ruhsat veriliyor.

KANSERİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kanserin belirtileri, kanserin türüne, vücuttaki yerine ve evresine bağlı olarak değişebilir. Ayrıca her bireyde farklı şekillerde görülebilir.

Ancak genel olarak kanserin bazı yaygın belirtileri şunlar olabilir:

İştah kaybı: Aniden kilo kaybı veya yemek yeme isteğinin azalması.
Yorgunluk ve halsizlik: Sürekli yorgun hissetme veya enerji eksikliği.
Ağrı: Kanserin vücutta büyüdüğü veya metastaz yaptığı bölgelerde ağrı olabilir. Bu ağrılar genellikle sürekli veya kronik olabilir.
Deri değişiklikleri: Kanser, ciltte değişikliklere neden olabilir. Özellikle benlerin, lekelerin, kabuk bağlamış yaraların veya ciltte renk değişikliklerinin izlenmesi önemlidir. (CNN Türk)

İşte karaciğer kanserinin erken belirtileri...

 

Bamyadaki mucize: Kanserin düşmanı kalbin dostu

 

Dünyada ilk kez 7 dakikada uygulanan kanser aşısı kullanımda

 

İşte kanserle savaşan en güçlü besinler...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)