BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni fenomen 'Duran adam'----

Yeni fenomen 'Duran adam'

Yeni fenomen 'Duran adam'
18 Haziran 2013 - 07:16 www.finansgundem.com

Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için insanlar oldukları yerde sabit duruyor

Taksim'de Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahelisini tek kişilik eylemiyle protesto etti. Sessiz eylem kısa sürede sosyal medyada duyuldu ve destek buldu ancak polisin sessiz protestocuları gözaltına almasıyla son buldu. Ancak bir başka duran adam da gece yarısı Beşiktaş'ta Kartal heykelinin önünde beklemeye başladı. Eylemci saatlerdir hiç kimseyle konuşmadan bekliyor.Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Kısa sürede Twitter'da dünyada en çok konuşulanlar arasına giren protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Erdem Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı.
Yaklaşık 300 kişiye ulaşan grup bekleyişine devam etti. Bugün saat 01.50'de AKM önünde konuşlanan polis ekipleri eylemcileri dağıtmak için harekete geçti. Polisin güç kullanmadan yaptığı müdahaleden dakikalar önce Erdem Gündüz'ün alandan kendiliğinden ayrıldığı öğrenildi.
Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.
ŞİMŞEK'TEN TWEET GÖNDERME
Duran Adamların gözaltına alındığı saatlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Durmak yok, yola devam! Herkese iyi geceler" tweet'i attı.
ANKARA'DA DA DURAN KADIN
Öte yandan Gezi Parki eylemleri sırasında yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde de bir kadın kımıldamadan durarak sessiz eylem yaptı.
ÜNLÜ OYUNCU DA DURAN ADAM OLDU
Geniş Aile ve Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizilerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Fırat Tanış, Taksim Meydanı'ndaki 'Duran Adam'dan esinlenerek yolun ortasında durarak çektirdiği fotoğrafı Twitter'dan paylaştı.
BİR DURAN ADAM DA BEŞİKTAŞ'TA... SAATLERDİR BEKLİYOR
Taksim’deki "Duran Adam" protestosunun ardından bir kişi de saat 00.00’da Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 5 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi. Öte yandan "Duran Adam 2"nin yanına Taksim’deki gözaltıları protesto etmek için de sembolik olarak 10 çift ayakkabı bırakıldı. Eylemcinin heykel önündeki bekleyişi halen devam ediyor.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)