BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni bir savaşın yeri buzullar mı olacak----

Yeni bir savaşın yeri buzullar mı olacak

Yeni bir savaşın yeri buzullar mı olacak
06 Ocak 2024 - 15:52 www.finansgundem.com

Dünyada Kuzey Kutbu'nun kontrolü için rekabet hızla büyüyor. Doğal kaynaklarıyla dikkat çeken bölgede yatırımlarıyla öne çıkan iki ülke var.

Küresel ısınmayla birlikte önemi giderek artan Kuzey Kutbu, birçok stratejist tarafından gelecekte savaş çıkması beklenen bölgeler arasında gösteriliyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, doğal kaynakları ve yeni ticaret yollarıyla öne çıkan Kuzey Kutbu'nun kontrolü için ülkeler arası rekabetin giderek büyüdüğüne dikkat çekti. 

Dünya 2024'e girerken İsrail-Filistin ve Rusya-Ukrayna savaşlarına dikkat kesilirken Sahra Altı Afrika, Sudan ve Myanmar'da da sıcak çatışmalar yeni yılda da devam ediyor. 

Ancak birçok uzmanın gözü, son dönemde rekabetin giderek yoğunlaştığı Kutup bölgesinde. Daily Mail'e konuşan birçok askeri uzmana göre bölge ülkelerinin yanı sıra ABD, Rusya ve Çin, Kuzey Kutbu'nda üstünlük sağlamak için birbiriyle yarışıyor. (Sözcü)

Rusya: Ukrayna'ya savaşması için 203 milyar dolar harcandı

 

Gazze'de savaşın üçüncü aşamasına mı hazırlanılıyor?

 

İran savaş gemisi Kızıldeniz'de

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)