BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYen, BOJ etkisi ile yükseliyor----

Yen, BOJ etkisi ile yükseliyor

Yen, BOJ etkisi ile yükseliyor
13 Mart 2013 - 11:02 www.finansgundem.com

Yen, Japonya Merkez Bankası'na yapılacak atamalar konusundaki anlaşmazlığın etkisi ile yükseliyor

Yen, Japon politikacıların, hükümetin Japonya Merkez Bankası'na (BOJ) yapılacak üst düzey atamalar konusunda birlik sağlayamamasının, parasal genişlemedeki hızlanmanın duracağı endişelerini artırması sonrası, önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazandı.
Opsiyon piyasasında yenin yükseleceğine yönelik bahisler, Japonya'da anamuhalefet partisinin BOJ başkan yardımcılığına 1990'lardan bu yana parasal genişleme taraftarı olan Kikuo Iwata'nın atanmasına karşı olduğunu açıklamasının ardından son dokuz ayın en yüksek seviyesine çıktı. Dolara yönelik talep, bugün açıklanacak olan ve artış göstermesi beklenen ABD perakende satışlar verisinden destek buldu. Yeni Zelanda para birimi, ülke merkez bankasının yarınki para politikası toplantısı öncesi düştü.
Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli döviz stratejisti Sean Callow, "Iwata ile ilgili haberler dolar-yen'in düşmesine yardımcı oldu," dedi ve "Parite ekonominin temel göstergeleri ve merkez bankasının olası adımları ile açıklanabilecek durumun ötesine gitti.
Yen dolar karşısında yüzde 0.3 yükselerek, Londra saati ile 06:46'da 95.76 sevieysine çıktı ve euro karşısında yüzde 0.3 kazançla 124.88 seviyesine geldi. Dolar euro karşısında dün yüzde 0.1 yükselişle 1.3034 seviyesine çıktıktan sonra 1.3039 seviyesine işlem görüyordu.
Üç aylık dolar-yen risk dönüş oranı, 5 Haziran'dan beri görülmeyen, eksi 0.0975 seviyesine indi. Bu durum, dolar karşılığı yen alma hakkı veren opsiyonşara olan talebin arttığını işaret ediyor.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 düştü ve bu gelişme, Japon ve ABD para birimlerine güvenli liman talebinin artmasına neden oluyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)