BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemek yerken takılabilen maskeler üretildi----

Yemek yerken takılabilen maskeler üretildi

Yemek yerken takılabilen maskeler üretildi
02 Şubat 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

Güney Kore'de bir firma, sadece burnu kapatan ve dışarıda yemek yerken kullanılması için tasarlanan yeni maskeleri kullanıma sundu.


ABD merkezli Washington Post’un haberine göre, Güney Kore’de bir firma, yemek yerken de takılabilecek, sadece burnu kapatan özel maskeler geliştirdi.

Güney Koreli Atman şirketi tarafından tasarlanan bir kutu 10’lu maskenin fiyatı ise ortalama 8 dolar (yaklaşık 108 TL) olarak belirlendi. ‘Kosk’ adı verilen maskelerin adını, Korece maske ve burun kelimelerinin birleşiminden aldığı açıklandı. Güney Kore’de ‘kosk’un maskeyi burnunun üzerine düzgün bir şekilde takmayan insanları ifade etmek için kullanıldığı da vurgulandı.

Washington Post, maskenin şimdiden gündem olduğunu ve tartışma yarattığını yazdı. Buna göre, virüsün ‘ağız yoluyla’ yayılmayacağı gibi davranılan maske eleştirilirken, bazılarının bazılarının da tasarımın dışarıda yemek yerken kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olacağını vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)