BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'in kararı Draghi'ye baskı yarattı----

Yellen'in kararı Draghi'ye baskı yarattı

Yellen'in kararı Draghi'ye baskı yarattı
21 Eylül 2015 - 14:01 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen’in faizi sabit tutma kararı, küresel karamsarlığın artması ile birlikte AMB Başkanı Mario Draghi üzerindeki baskıyı artırdı

Küresel ekonomideki durum Fed Başkanı Janet Yellen’i beklemede kalmaya zorladı ancak aynı durum Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’yi harekete geçirebilir.

Fed Başkanının, dünya büyümesinin zayıflayacağı endişeleri ile faiz artırımından kaçınmasının ardından Draghi Euro Bölgesi için ek teşvik ihtiyacı olduğu sinyali verebilir. Draghi ve AMB Yönetim Kurulu üyeleri bu hafta kamuya açık konuşmalar yapacak. Öte yandan açıklanacak verilerin bu karamsarlığı artırıp artmadığı değerlendirilecek.

ABD gibi Euro Bölgesi de inatçı bir şekilde düşük seyreden enflasyon ile mücadele ediyor. Ancak Yellen’in aksine Draghi fiyatların yükselmesinde yurtiçi talebe güvenemiyor. Ekonomistler, Fed’in faizi artırımını ertelemesinin euroyu güçlendirmesi veya gelişen piyasalardaki zayıflığın etkisiyle AMB’nin 1.1 trilyon euroluk (1.3 trilyon dolar) tahvil alım programını genişleteceği iddiasında bulunuyor.

Amsterdam’daki ABN Amro Bank NV makro araştırma müdürü Nick Kounis, “Merkez bankaları küresel büyümenin 2016 yılında daha güçlü olacağını varsayıyordu ancak bu ihtimal artık düşük görünüyor. Fed faizleri artırırsa bu durum AMB’ye nefes alma alanı sağlar. Şu an baskı tekrar üzerlerinde” dedi.

Euro ticaret ağırlıklı bazda Temmuz ortasından bu yana yaklaşık yüzde 4 değerlendi, dolar karşısında aynı dönemde yüzde 4’ten fazla yükseldi. Avrupa tahvilleri, Fed’in 17 Eylül’deki kararının ardından artış kaydetti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)