BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'e göre yol uzun!----

Yellen'e göre yol uzun!

Yellen'e göre yol uzun!
06 Mart 2014 - 07:37 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen, ekonominin, Kongre'nin verdiği görevlerin gerisinde kaldığını savundu

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, Fed'in finansal krizden kaynaklanan hasarı düzeltmek ve enflasyon ve işsizlik hedeflerini ulaşmak için daha yapması gerekenlerin olduğunu söyledi.

Washington'taki yemin töreninde çok fazla Amerikalı'nın hâlen iş bulamadığına ve yarı zamanlı çalışmak zorunda olduğunu belirten Yelen, merkez bankasının tam istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinin açık olduğunu, ancak ekonominin her iki hedefin de ciddi oranda altında faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Fed'in yayımladığı Bej Kitap'a göre, zorlu geçen kış mevsiminin işe alımları olumsuz etkilemesi, tedarik zincirini bozması ve tüketicileri mağazalardan ve otomobil alımından uzak tutmasına rağmen, ekonomi geçtiğimiz ay birçok bölgede büyüdü. Yellen ve politika yapıcısı meslektaşları, son ekonomik zayıflığın hava mı yoksa büyümedeki temel engellerden mi kaynaklandığını anlamaya çalışıyor.

Fed Açık Piyasa Komitesi 18-19 Mart'ta, Ben S. Bernanke'nin geçtiğimiz ay görevinden ayrılmasının ardından Yellen başkanlığındaki ilk toplantısını yapacak. Yellen 27 Şubat'ta "Ekonomik görünümde 'kaydadeğer' boyuttaki bir değişikliğin, Fed'in tahvil alımlarını azaltım kararını yavaşlatmayı düşünmesine neden olabileceğini" söyledi.

Yellen, "Politika yapıcısı arkadaşlarımla çalışarak, Kongre'nin Fed'e verdiği görevleri yerine getirmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)