BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'e destek artıyor----

Yellen'e destek artıyor

Yellen'e destek artıyor
27 Eylül 2013 - 08:28 www.finansgundem.com

ABD Senatosu'nun en kıdemli 2. Demokratı Durbin, muhtemelen Yellen'ın Fed Başkanı olacağını söyledi

Senato'nun 2 numaralı Demokrat ismi Richard Durbin, ABD Başkanı Barack Obama'nın büyük ihtimalle Fed başkanlığına Janet Yellen'ı seçeceğini öngördü.
Obama ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Durbin, 26 Temmuz'da Obama'ya merkez bankasının şu anki başkan yardımcısı Yellen'ı seçme çağrısı yapan mektubu imzalayan 20 Senato Demokratı'ndan biriydi.
Yellen'ın Senato'da sorunsuz bir teyit alıp alamayacağı sorusuna, "Bunu söylemek güç" şeklinde yanıt veren Durbin, "Teyit süreci uzun. Zor. Ve birçok soru ve soruşturma var. Ancak Yellen'ın Fed'de harika bir iş çıkardı ve etkin bir şekilde bankaya liderlik edebilecek pozisyonda" yorumunda bulundu.
Senato'nun 3 numaraları Demokrat ismi Charles Schumer de 18 Eylül'de Yellen'ın Ben S. Bernanke'nin halefi olmak için "harika bir seçim" olacağını savundu.
Senato Bankacılık Komitesi'nin kıdemli üyelerinden Schumer'in açıklaması, ABD'nin eski Hazine Bakanı Larry Summers'ın adaylığını çektiğini açıklamasının birkaç gün sonrasında geldi.
Bankacılık Komtiesi'ndeki en az 5 Demokrat Senatör, Summers'ı desteklemeyeceklerini söylemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)