BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen satış dalgası başlatabilir----

Yellen satış dalgası başlatabilir

Yellen satış dalgası başlatabilir
14 Şubat 2017 - 09:17 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen'in bugün yapacağı konuşma ile birlikte faiz artırım ihtimalinin artacak olması tahvil tarafına satış getirebilir

Wall Street'e göre Fed Başkanı Yellen, Salı günkü konuşmasında Mart ayı faiz artırımı ihtimaline değinerek tahvil piyasasında satış dalgası tetikleyebilir.

Wall Street'tekilerin aklındaki soru, Fed Başkanı Janet Yellen'ın tahvil piyasasında görülebilecek bir kargaşayla başa çıkıp çıkamayacağı.

Societe Generale piyasa stratejisti Albert Edwards, Salı günü Senato Bankacılık Komitesi'nde yarıyıllık konuşmasını gerçekleştirecek olan Yellen'ın, Fed'in Mart ayında faiz artırımına gite ihtimalinden bahsederek tahvil piyasasında sert bir satış dalgası tetikleyeceğini düşünüyor.

Edwards, Yellen'ın Mart ayı Faiz artırımı ihtimaline vurgu yapacağını düşünen tek kişi değil. Janney tahvil stratejisti Guy LeBas, “Piyasa, Yellen'ın Mart ayı faiz artırımı ihtimaline ilişkin konuşabileceğini değerlendiriyor” dedi.

Fed'in Aralık ayında, 2017 yılı için üç kez faiz artırımına gidilebileceğini belirtmesine karşın yatırımcılar -önceki Fed deneyimlerinden- bu duruma kuşkuyla yaklaşıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)