BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen piyasaları hareketlendirdi----

Yellen piyasaları hareketlendirdi

Yellen piyasaları hareketlendirdi
05 Kasım 2015 - 22:18 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Yellen'ın yorumları sonrası, Aralık ayında faiz artırımı ihtimalinin güçlenmesiyle hareketlendi

ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisinin durumuna ilişkin şahin tondaki yorumlarının finans piyasalarında hareketlenme yaratması ile birlikte dalgalı bir seyir izlerken, Fed'in faizi bu yıl artıracağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi doları güçlendirdi ve küresel tahvillere satış getirdi

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Valeant Pharmaceutical International Inc.’nin kaybının yarıya düşmesi ile birlikte, seansın en düşük seviyelerinden yükselerek, üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Dolar, Fed Başkanı'nın ekonominin gücüne olan artan güveninin Aralık ayında faiz artırımı olasılığını artırdığını işaret etmesinin ardından, önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında değer kazandı. İki yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve küresel tahvil faizleri yedi haftanın en yükseğine çıktı. 

Los Angeles'ta Wedbush Securities Inc. hisse senedi işlemleri idari direktörü Michael James, "Eğer yarın açıklanacak olan istihdam raporu Aralık ayında faiz artırımını işaret ederse, bu durum piyasa üzerinde baskı oluşturacaktır. Bugün kesin olan yegane şey, her iki yönde de önemli fiyat hareketlerinin olacağı," dedi ve "Valeant'taki çöküş sağlık-bakım hisseleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetlerindeki sonbahar ralliisi, S&P 500 Endeksi'nin Mayı ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek  seviyesinden yüzde 1 uzağa çıkmasının ardından teklemeye başladı. Valeant'ın kötü durumunun daha da derinleşmesi, sağlık-bakım sektöründeki değerlemelerin sorgulanmasına neden olurken, yüksek Faiz beklentisi hisse senetlerindeki kazançlara sınır getirdi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, traderların geçen ay yüzde 27'ye kadar düşürdükleri  Aralık ayında faiz artırımı olasılığını yüzde 58'e çıkarmalarının ardından Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine doğru yükseldi. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Ekim ayı tarım dışı istihdam verisinin önceki aya göre daha fazla artış göstermesi ve faizin artırılması için durumu güçlendirmesi bekleniyor. 

Piyasalar
S&P 500 Endeksi New York saati ile 12:17'de yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu ve yüzde 0.5'e kadar çıkardığı kaybının büyük bölümünü geri aldo. Endeks Ağusts ayındaki en düşük seviyesinden başlattığı çıkışını yüzde 13'ün ötesine taşımada zorlanıyor. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi Mayıs ayında gördüğü rekor seviyenin yalnızca yüzde 1.5 uzağında. 

Valeant hisseleri yüzde 12 değer kazandı. Barry Rosenstein'ın sahip olduğu Jana Partners, Başkan adayı Hillary Clinton'ın da aralarında bulunduğu politikacıların ilaç fiyatlama yönetemlerini sorgulamalarının ardından Valeant'taki payını sattığını duyurdu.

Stoxx Europe 600 Endeksi, üç günlük kazancın ardından, mtia hisselerindeki düşüşlerle birlikte yüzde 0.4 geriledi. 

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün yüzde 0.7 ile 22 Ekim'den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.2 daha tırmandı. Dolar euro karşısında üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yen dolar karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 121.63'e düştü.

ABD'de bugün açıklanan işsizlik başvuruları verisi geçen hafta beş haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve birim emek maliyeti üçüncü çeyrekte artarken, emek verimliliği beklenmedik bir şekilde yükseldi. 

Sterlin İngiltere Merkez Bankası'nın büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürmesinin ardında zayıfladı ve tahviller değer kazandı. 

ABD'nin 2 yıl vadeli Hazine tahvilleri düşüşünü yedinci güne taşıdı ve bunun sonucu faiz yüzde 0.85'e çıktı. Bloomberf Gelişmiş Ülkeler Tahvil Faiz Endeksi 16 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 geriledi. Hindistan, Türkiye, Endonezya ve Filipinlerde gösterge hisse senedi endeksleri en az yüzde 0.8 düştü. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.8 sıçradı ve 26 Ağustos'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 20 yükselerek boğa piyasasına çok yaklaştı. 

Gelişen piyasa para birimleri, Fed yetkililerinin faizin gelecek ay yükseltilebileceğini işaret etmesinin ardından düşüşünğ ikinci güne taşıdı. 

Petrol New York'ta yüzde 1.1 düşüşle varil başına 45.86 dolara indi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)