BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen Fed'in ihtiyacı olanı açıkladı----

Yellen Fed'in ihtiyacı olanı açıkladı

Yellen Fed'in ihtiyacı olanı açıkladı
14 Kasım 2014 - 09:00 www.finansgundem.com

Yellen, Fed’in sorumluluklarını yerine getirebilme becerisinin küresel piyasaların kavranmasına bağlı olduğunu belirtti

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, Fed’in istihdam ve fiyat istikrarına ilişkin sorumluluklarını yerine getirebilme becerisinin küresel piyasaların kavranmasına ve ABD politikasının dünya genelinde diğer ekonomileri nasıl etkilediğine bağlı olduğunu belirtti.  

Fed’in Uluslararası Makro Ekonomi ve Finans ile ilgili Küresel Araştırma Forumu’nda konuşan Yellen, “Ekonomi ve finansal sistem artan şekilde küresel hale geliyor. Sorumluklarımızı yerine getirmemiz, finans piyasalarındaki bu gelişmelere ve ABD ekonomisini etkileyen dünya genelinde diğer ekonomilere ilişkin derin bir anlayışa sahip olmamızı gerektiriyor” dedi.

Yellen Fed'in mevcut para politikası hakkında ise sinyal vermedi. Yellen Fed'in hem fiyat istikrarı hem de işsizliğe odaklandığını söyledi.

Yellen dünya ekonomisindeki gelişmelerin ABD’yi etkilediği gibi ABD’nin politik aksiyonlarının da dışarıda ekonomik ve finansal etkileri olduğunu belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)