BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen beklediğini bulamadı----

Yellen beklediğini bulamadı

Yellen beklediğini bulamadı
07 Ocak 2014 - 16:50 www.finansgundem.com

Yellen'in Senato oylamasında zayıf destek alması, Fed'in siyasallaştırıldığının belirtisi olarak algılandı

Janet Yellen'in Fed başkanlığına tüm zamanların en düşük Senato desteğiyle onaylanmasıyla, merkez bankasının altı yıllık finansal krizden sonra hala ciddi bir siyasi irdelemeyle karşı karşıya olduğu ortaya çıkıyor.
Senato oylamasında 56 evet oyuna karşılık 26 hayır oyu alan Yellen, bu sonuçla Fed başkanlığının 2. döneminde aldığı 70-30'luk sonuçla o zamana kadar en çok muhalefet edilen başkan olarak tanınan Bernanke'den de kötü bir sonuçla onaylanarak tarihe geçti.
Yellen, ABD'yi 1930'dan beri en derin resesyondan kurtarmak için başlatılan parasal genişleme ile 4.02 trilyon dolarlık bilanço tablosuna ulaşan bir Fed'in başına geçiyor. Kriz zamanında American International Group Inc.'nin de içinde bulunduğu finansal firmaları kurtarma paketi, Fed'in yetkilerinin dışına çıktığı suçlamarıyla karşı karşıya bırakmıştı.

"Şu anki siyasi ortamda suların durulmasını beklemek gerçekçi olmaz," diyen Washington merkezli Cornerstone Macro LP'nin ortağı ve eski Fed ekonomisti Roberto Perli, "Fed çok tartışılan icraatlarını krizin doğası sebebiyle yapmak zorunda kaldı," diye ekledi.

Eğer ekonomi beklenildiği gibi giderse, 67 yaşındaki Fed'in ilk kadın başkanı Yellen, merkez bankasının şimdiye dek görülmemiş teşviği azaltma sürecine liderlik edecek. Bernanke başkanlığındaki Fed, istihdam piyasasındaki iyileşmelerle, teşvik programından çıkmanın ilk adımını, geçen ay aylık tahvil alımını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara indireceğini açıklayarak atmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)