BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarYatırımcıların yarısına yakını o altcoini Bitcoin'e rakip görüyor----

Yatırımcıların yarısına yakını o altcoini Bitcoin'e rakip görüyor

Yatırımcıların yarısına yakını o altcoini Bitcoin'e rakip görüyor
08 Ekim 2021 - 16:35 www.finansgundem.com

Yapılan araştırmaya göre, yatırımcıların yarısına yakını Bitcoin'e kıyasla Ethereum'un daha yüksek potansiyeli olduğunu düşünüyor.

Bitcoin (BTC) dışında yatırımcıların hangi kripto para birimlerine ilgi gösterdiğine dair yapılan bir araştırmada şaşırtıcı sonuçlar elde edildi.

İki aylık süreci baz alan dijital varlık araştırmasında, yatırımcıların yarısına yakınının Ethereum'un (ETH) potansiyeline inandığı ortaya çıktı.

Araştırmaya göre yatırımcıların yüzde 42'si, dijital varlıklar arasında en yüksek büyüme potansiyelinin Ether'de olduğunu düşünüyor.

Yatırımcıların yüzde 42'si ETH'nin en yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğunu söylerken, ona en yakın isim olarak yüzde 18 ile en büyük kripto para birimi Bitcoin'i gösteriyorlar.

BTC'nin ardından yatırımcılar Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Terra (LUNA), Radix (XRD) ve XRP gibi kripto para birimlerine ilgi gösteriyor.

Yönetimleri altında 400 milyar dolarlık varlık bulunan yatırımcıların, ankete verdikleri cevaplara göre, katılımcıların yüzde 35'i dijital varlıklara yatırım yapmayı genellikle "spekülatif bir hareket" olarak görüyor. Yüzde 25'lik kısım ise kripto para birimlerini portföy çeşitlendirme aracı olarak benimsemiş durumda.

Yine yüzde 25'e yakın bir oran dağıtık defter teknolojisinin (DLT) büyümesine inandığı için yatırım yaptığını söylerken, yüzde 10'dan az bir kısım müşteri talebinden dolayı dijital varlık yatırımına yöneldiğini belirtiyor.

Kripto para birimlerine yatırım yapmadıklarını söyleyen anket katılımcılarının, buna gerekçe olarak hükümetlerin düzenlememelerini gösterdi.

Kripto piyasalarına Musk yön veriyor!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)