BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılardan Fed faiz tahmini----

Yatırımcılardan Fed faiz tahmini

Yatırımcılardan Fed faiz tahmini
15 Haziran 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

Yatırımcılar Fed'in faizi artırmaya devam etmesini ve indirimlerin ise 2024 ikinci çeyreğe kalmasını bekliyorlar

Yatırımcılar, Fed'in faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini ve faiz indirimlerinin 2024'ün ilerleyen zamanlarında başlayacağını düşünüyorlar.

Instant MLIV Pulse anketine katılan 223 kişinin %70'i, Fed Başkanı Jerome Powell ve meslektaşlarının, pandemi döneminde enflasyonun yükselmesiyle birlikte Mart 2022'de başlayan Faiz artırım kampanyasını henüz tamamlamadığına inanıyorlar. Katılımcıların %30'u ise faizlerin zirveye ulaştığı görüşünü dile getirdiler.

FOMC toplantısının ardından Bloomberg terminali kullanıcıları arasında yapılan ankete katılanlar, Fed üyelerinin fiyatları kontrol altına almak için faizleri muhtemelen tekrar sıkılaştırma eğiliminde olduklarını savundular.

Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağı sorulduğunda, yaklaşık %56'sı bunun 2024 ikinci çeyrekte veya daha sonra olmayacağını belirtirken, yaklaşık %35'i gelecek yılın ilk üç ayında bir indirim öngördü. %10'u ise faiz indirimi için 2023'ün son çeyreğini tahmin etti.

Fed faizi 15 ay sonra ilk kez sabit tuttu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)