BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırımcılara 3 yeni fon----

Yatırımcılara 3 yeni fon

Yatırımcılara 3 yeni fon
13 Mayıs 2013 - 11:16 www.finansgundem.com

HSBC Türkiye yeni çözümler sunduğu fonları tanıttı

HSBC Türkiye’nin sunduğu çoklu varlık fonları Optimal Fonlar ile yatırımcılar HSBC’nin küresel çapta deneyimli fon yönetimine ve araştırma tecrübesine erişim sağlayacak. Uzun vadeli yatırım görüşlerinin temel alındığı, kısa-orta vadeli fırsatların ise destekleyici faktörler olduğu çoklu varlık fonları; Optimal Denge, Optimal Dinamik ve Optimal Global Fon Sepeti Fonu ile üç ayrı yatırımcı profiline hitap ediyor. Optimal fonlar ile yatırımcılara uzun dönemde kısa vadeli faizlerin üstünde getiri sağlanması hedefleniyor. Optimal fonlar yalnızca yerel piyasalara değil, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin tahvil-bono, hisse senedi ve emtia piyasalarına da dengeli bir şekilde yatırım imkanı sunuyor.
Yeni çoklu varlık fonlarından “Optimal Denge Değişken Fon” orta-düşük risk hedefi ile, “Optimal Dinamik Değişken Fon” ise orta düzeyde risk hedefi ile Türk Lirası cinsinden uzun vadede yatırım imkanı sunuyor. Ayrıca, bu fonlar sabit getirili enstrümanlar ağırlıklı olmakla beraber farklı özelliklere sahip yurtiçinde veya yurtdışında işlem gören varlıklara da yatırım yapıyor. Bir başka orta risk düzeyini hedefleyen “Optimal Global Fon Sepeti Fonu” ise portföyünde ağırlıklı olarak yabancı para cinsinden varlıklara yer vererek, bu varlıklara borsa yatırım fonu ve yatırım fonlarından oluşan bir sepet ile yatırım yapıyor.
Yatırımcılar Optimal Fonlarla dünyaya açılacak
Her bireysel yatırımcının ihtiyacının farklı olduğunu belirten HSBC Türkiye Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, tüm satış süreçlerinin ürün odaklı değil, müşteri odaklı kurgulandığını ifade etti ve şöyle devam etti:
“Müşterilere herhangi bir ürün ve hizmeti sunmadan önce mutlaka finansal ihtiyaçlarını, içinde bulundukları yaşam evrelerini, zaman ve risk toleranslarını değerlendiriyoruz. Ancak tüm bunları inceledikten sonra yatırımcının ihtiyaç, beklenti ve risk toleranslarına uygun çözümleri sunuyoruz. Optimal Fonları ürün yelpazemize eklerken de yine müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarından yola çıktık ve dünyadaki çoklu varlık fonlarını Türkiye'ye getirdik.” Optimal fonların HSBC Türkiye’nin benzersiz global birikimi ve yerel deneyimi ile hayata geçtiğini söyleyen Turan; “Bireysel yatırımcıların küresel anlamda geniş finansal bilgi kaynaklarına ulaşmaları kolay değil. Bizim gibi büyük kurumlar işte bu noktada devreye giriyor. HSBC olarak sahip olduğumuz küresel bilgi birikimini, deneyimini ve finansal uzmanlığı, müşterilerimize yatırım kararlarını almada yardımcı olmak ve yeni ürünler sunmak için kullanıyoruz” dedi.
Çoklu varlık fonlarına ilgi artıyor
HSBC Portföy Genel Müdürü Namık Aksel ise HSBC’nin dünyada yönettiği fonların içinde çoklu varlık fonlarının payının hızla artarak yüzde 13'e ulaştığını belirtti. Aksel, şöyle konuştu:
“Küresel finansal kriz sonrası yeni dünyada düşük büyüme, düşük enflasyon, bol likiditenin sonucu olarak düşük faiz ortamı kalıcı bir tema haline geldi. Ancak yatırımcıların getiri beklentileri faizler kadar hızlı düşmedi. Negatif reel faiz dünyasında yatırımcıların getiri için daha fazla risk almaları kaçınılmaz hale geldi. Bu noktada risklerin iyi dağıtıldığı, şeffaf yönetim ve maliyet yapısına sahip fonların gerekliliği ortaya çıkıyor. HSBC Türkiye olarak çoklu varlık fonlarının bireysel yatırımcıların değişen dünyadaki ihtiyaçlarını en iyi şekilde cevaplayan fon türü olduğunu ve olmaya devam edeceğini düşünüyoruz.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)