BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar 'tapering' endişesiyle yön değiştiriyor----

Yatırımcılar 'tapering' endişesiyle yön değiştiriyor

Yatırımcılar 'tapering' endişesiyle yön değiştiriyor
07 Haziran 2021 - 11:21 www.finansgundem.com

Fed’in varlık alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağına yönelik kafa karışıklıkları, kimi yatırımcıları Fed'in faiz artış ihtimalinden daha az tepki veren gelişen ülke piyasalarına yöneliyor

William Blair Investment Management ve Fidelity International ABD faizlerinden daha az etkilenen yüksek getirili tahviller alırken Bank of America, Euro’nun Fed’in muhtemelen Eylül ayındaki tahvil alımlarını azaltma programına rağmen stabil kalacağı tahminiyle yatırımcılarına Euro cinsinden tahvil öneriyor.

2013 yılında Fed’in tahvil alımlarının azaltılacağı yönündeki açıklamasıyla yaşanan ‘tapering' kararı ile dolar ve ABD faizleri yükselirken gelişen ülke para birimleri ve tahvilleri birkaç ay boyunca düşmüştü. Ancak gelişen piyasaların o döneme kıyasla daha güçlü ekonomik sistemlere sahip olması nedeniyle o dönemki gibi sert satışlar yaşanması beklenmiyor.

Chicago Üniversitesi Profesörü ve Fed eski Yönetim Kurulu Üyesi Randy Kroszner ABD tahvil faizlerinde yükselişe yol açacak ‘tapering'in yatırımcıların gelişen ülkeler dahil çoğu piyasaları terk edip ABD’ye kaçmasına neden olacağını belirterek “görece riskli varlıklardan çıkıp, görece güvenli gelişen piyasa varlıklarına yönelecekler” diye konuştu.

TL varlıklarda volatilite artabilir

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti

Altının tepkisi: Yüksek faiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)