BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar paralarını Rusya'dan çekiyor----

Yatırımcılar paralarını Rusya'dan çekiyor

Yatırımcılar paralarını Rusya'dan çekiyor
25 Mart 2014 - 06:50 www.finansgundem.com

Rus hükümeti, yatırımcıların bu yılın ilk üç ayında ülkeden 70 milyar dolar yatırımı geri çektiğine işaret etti

Rus hükümeti, yatırımcıların bu yılın ilk üç ayında ülkeden 70 milyar dolar yatırımı geri çektiğine işaret etti. Rusya’nın Kırım nedeniyle Ukrayna’yla girdiği gerginlik ekonomisine yansıdı. Yatırımcılar, Kırım’ı kabul etmesi ve kendi kontrolüne almasının ardından Rusya’nın Ukrayna’nın bağımsızlık haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle başlatılan yaptırımlardan endişe duymaya başladı.

70 MİLYAR KAÇTI

Rusya Ekonomi Bakanı Yardımcısı Andrei Klepach, bu endişelerin etkisiyle yılın ilk üç ayında ülkeden 70 milyar dolar yatırımın çekilmiş olabileceğine işaret etti. Klepach, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya’da büyüme ve enflasyon uyarısı da yaptı. Klepach, yılın ilk yarısında Rusya’nın büyümeyeceğine işaret etti. Rusya geçen yıl yüzde 1,3 büyümüştü ve o zamanlar Klepach, “durgunluktan kurtulmaya çok az zaman kaldı” demişti.

DURGUNLUK UZUN SÜREBİLİR

Klepach, “Resesyon beklemiyoruz ancak durgunluk uzun sürebilir” dedi. Klepach, “ Ne yazık ki ülkeden para çıkmaya devam ediyor. Bunun ne kadar süreceğini söyleyemem” diye devam etti. Rusya Ekonomi Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamalarda ülkede 65 ile 70 milyar dolar arasında bir rakamın çıkmış olabileceğini belirtmişti. Ancak Klepach, resmi rakamın 70 milyar dolar sınırında olduğunu açıkladı.

GEÇEN YIL DA ÇIKMIŞTI

Rusya’dan geçen yıl da 63 milyar dolar yatırım kaçmıştı. Klepach, ABD ve AB’den gelen yaptırımların henüz önemli bir etkisini hissetmediklerini ancak ilişkilerin kötüleşmesinin ekonomik büyüme üzerinde uzun vadede etkisi görüleceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)