BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar faiz artırımı sürecini kavrayamıyor----

Yatırımcılar faiz artırımı sürecini kavrayamıyor

Yatırımcılar faiz artırımı sürecini kavrayamıyor
09 Eylül 2014 - 07:31 www.finansgundem.com

San Francisco Fed araştırmacıları, yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını ne kadar çabuk yükselteceğini tahmin edemediklerini söyledi

San Francisco Fed araştırmacıları, finans piyasalarındaki düşük volatilite yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını ne kadar çabuk yükselteceğini tahmin edemediklerine işaret edebileceğini belirtti.

Kıdemli ekonomist Jens Christensen ve finans araştırmaları başkan yardımcısı Simon Kwan açıkladıkları raporda, “Araştırmalar, piyasa beklentileri, model tahminler Fed katılımcılarından daha fazla kamunun daha uyumlu bir para politikası beklediğini gösteriyor. Veriler ayrıca kamunun “öngörüleri ile ilgili daha az kuşkulu” olduğuna işaret ediyor” ifadelerini kullandılar.

Fed yetkilileri Haziran ayında faiz oranlarının 2015 yılı sonunda yüzde 1.13 ve 2016 yılı sonunda yüzde 2.5 olacağını tahmininde bulunmuşlardı. Fed yetkilileri 17 Eylül’de yeni tahminlerini açıklayacaklar. Federal vadeli fon oranları ilk Faiz artışının Ekim 2015’te olacağını fiyatlandırıyor.

Fed yetkilileri Aralık 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutulan faiz oranlarını yükseltme hazırlığı içindeyken, fon oranları ile ilgili beklentiler yetkililer arasında endişe yaratıyor. Beklentilerden erken faiz artışı olacağı tahmininde bulunan piyasalar beş yıllık ekonomik genişlemeyi aksatabilir.

Fed Başkanı Janet Yellen 2 Haziran’da yaptığı açıklamada “Bazı varlık piyasalarında gelecek volatilite ile ilgili göstergeler düşük seviyelere geriledi ve bu durum yatırımcıların potansiyel kayıpların ve volatilitenin ilerlemesini tahmin edemediklerine işaret ediyor” ifadesini kullanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)