BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar euroya yöneldi----

Yatırımcılar euroya yöneldi

Yatırımcılar euroya yöneldi
21 Ocak 2013 - 08:19 www.finansgundem.com

ABD'de açıklanan resmi verilere göre Spekülatif yatırımcılar euroda alım yönünde pozisyon taşıdılar

CFTC (Commodity Futures Trading Commission) tarafından yapılan açıklamya göre 15 Ocak tarihinde sona eren bir haftalık sürede euroda taşınan alım yönündeki pozisyonlar 1.22 milyar dolar
oldu. 8 Ocak haftasında ise euro'da 1.31 milyar dolarlık açık pozisyon taşınmışı.
Pozisyonlarda yaşanan bu değişim Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin 10 Ocak'taki toplantısında yaptığı yorumlarda euro bölgesi ekonomisinin kademeli olarak toparlanmasını beklediğini dile getirmesi ile euroda başlayan yükseliş eurodaki alımların artması sonucu doğurdu.
Draghi'nin konuşması öncesinde yatırımcılar ECB'nin bir faiz indirimine gidebileceği beklentilerini fiyatlandırıyordu. Ancak Draghi'nin bu yorumlarının ardından euro yeniden güç kazanmaya başladı.
Genele bakıldığında ise dolar önde gelen 7 para birimi karşısında net açık pozisyona geçti. CFTC'nin açıklamasına göre dolardaki et açık pozisyonlar 15 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 72.5 oranında artışla 14.8 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta açık pozisyonlar 8.57 milyar dolar düzeyindeydi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)