BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcı Tazmin Merkezi kuruldu----

Yatırımcı Tazmin Merkezi kuruldu

Yatırımcı Tazmin Merkezi kuruldu
06 Haziran 2013 - 07:57 www.finansgundem.com

Yatırımcı Tazmin Merkezi(YTM), yönetmeliği yürürlüğe girdi

Sermaye Piyasası Kurulunun bugünkü Resmi Gazetede yer alan Yönetmeliğinin amacı, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 83 üncü maddesiyle kurulan kamu tüzel kişiliğini haiz Yatırımcı Tazmin Merkezinin organizasyon ve yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemek olarak gösterildi.
YTM, Kurulca Kanun çerçevesinde alınan tazmin ve tedrici tasfiye kararlarına ilişkin gerekli işlemleri yürütecek, kayden izlenmeye başladığı tarihi izleyen yedinci yılın sonuna kadar teslim edilmediği için YTM’ye intikal eden sermaye piyasası araçlarının YTM hesabına geçmesine ve bunların satışına ilişkin işlemleri gerçekleştirecek. YTM, Özel Fonun idare ve temsili ile Özel Fon malvarlığının yönetimini üstlenecek ve Özel Fon kapsamındaki diğer iş ve işlemleri yerine getirecek.
YTM, zamanaşımına uğrayan her türlü emanet ve alacakların YTM’ye gelir kaydedilmesine ilişkin işlemleri gerçekleştirecek, gelirlerinin takip ve tahsili için gerekli işlemleri yapacak, malvarlığını yönetecek ve değerlendirecek.
YTM’ye ilişkin her türlü uyuşmazlığın adli ve idari merciler ile icra dairelerinde takibi ve çözümlenmesi amacıyla gerekli işlemleri yapacak, insan kaynakları ve çalışma politikalarını belirlenecek,Yurt dışı muadil kurumların katıldığı uluslararası mali, iktisadi ve mesleki teşekküllere üye olabilecek.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)