BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYat çetesine Marina operasyonu: Akılalmaz yöntem!----

Yat çetesine Marina operasyonu: Akılalmaz yöntem!

Yat çetesine Marina operasyonu: Akılalmaz yöntem!
28 Haziran 2020 - 13:02 www.finansgundem.com

Ankara'dan Antalya'ya yerleşerek, lüks yatları pazarlığa girip, yüklü miktarda kapora vererek, tescillerini aldıktan sonra dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 11 kişi, polisin düzenlediği 'Marina' operasyonunda yakalandı

Ankara’da “Marina Operasyonu” ile yat çetesi çökertildi. Ankara’dan Antalya’ya yerleşerek lüks bir ofis tutup, sözde lüks oto ve yat ticaretine başlayan çete üyeleri, onlarca zengin iş adamı ve vatandaşı dolandırdı.

SADECE KAPORA

Dolandırıcıların lüks otomobiller ve yatlar için alıcıymış gibi pazarlık yaparak, yüklü miktarda kapora verip güven kazanmaya çalıştıkları, böylece aldıkları araçların tescillerini kendi üzerlerine geçirdikleri belirlendi.

Çete üyelerinin geriye kalan parayı ödemeden ortadan kayboldukları ve verdikleri çeklerin de karşılıksız çıktığı belirlendi.

2 AY TAKİP EDİLDİ

2 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasında Antalya,  Eskişehir ve Ankara’da eşzamanlı operasyon düzenlendi. Bu çerçevede 11 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Çete liderinin yardımcısı Ç.Ç'nin kız arkadaşı T.D'nin çetenin kasası olduğu ve muhasebe işleri ile ilgilendiği ortaya çıkarıldı.

Zanlılar ifadelerinde yaptıkları dolandırıcılıkları itiraf etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)