BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYasak başladı, kafalar karıştı----

Yasak başladı, kafalar karıştı

Yasak başladı, kafalar karıştı
10 Eylül 2013 - 10:39 www.finansgundem.com

Alkol satışına sınırlama getiren düzenleme hayata geçti. Büfe, market ve bayilerde alkollü içkilerin üzerine perde çekildi

Alkollü içkilerin satışıyla ilgili yeni düzenleme dün hayata geçti. Büfe,market, bakkal ve bayilerde dünden itibaren 22.00 ile 06.00 saatleri arasında içki satışı yasaklandı. Esnaf, yeni düzenlemeyle birlikte raf ve vitrinlerde bulunan alkollü ürünlerin üzerini kapattı. Alkol satışına kısıtlama getiren düzenleme esnafta tartışma yarattı.
‘KONTROLDEN ÇIKAR’
Habertürk'ten Serkan Akkoç'un haberine göre; İstanbul’daki büfe işletmecileri, uygulama konusunda kendilerine henüz bir bildirimde bulunulmadığını savundu. İşletmeciler, kısıtlamanın, kendilerini olumsuz etkileyeceğini ve içki satışının karaborsaya düşeceğini söylediler. Büfe sahipleri, “Seyyar içki satıcıları türeyecek. Sektör, devletin kontrolünden çıkıp yeraltına inecek. Göreceksiniz. Çok kısa bir süre içinde telefon aracılığıyla evlere fahiş fiyatla içki servisi yapan karaborsacılar ortaya çıkacak” dedi.
EĞLENCE MEKÂNLARI
İstanbul’da eğlencemekânlarının en yoğun olduğu Beyoğlu, Beşiktaş, Ortaköy ve Kadıköy’de düzenlemenin nasıl uygulanacağımerak konusu oldu. Beyoğlu’nda belediyenin izin verdiği ölçüdemasa ve sandalye dışarı çıkarılmasına devamedildi.
‘DÜKKÂNI KAPATACAĞIZ’
Edirne’de Tekel bayii olan Recep Demiray, açık olan dükkânını 22.00’den sonra kapatacağını söyledi. Gelirlerinin büyük bölümünü alkollü içeceklerden elde ettiklerini ifade eden Demiray, “Genellikle 23.00’ten sonra satışlarımız yoğun oluyordu ancak düzenlemeyle 22.00’den sonra alkollü içecek satışı yapamayacağız. Gelirimiz düşünce bir süre sonra belki de dükkânımızı kapatacağız” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)