BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYargıtay Başkanlığı'na Ömer Kerkez seçildi----

Yargıtay Başkanlığı'na Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay Başkanlığı'na Ömer Kerkez seçildi
14 Mayıs 2024 - 11:52 www.finansgundem.com

Yargıtay Başkanı seçimleri tamamlandı ve 37. turda yeni başkan belli oldu. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 193 oyla 4 yıllığına Yargıtay Başkanlığı görevine seçildi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş, 4 yıllık görev süresinin 24 Mart'ta dolması nedeniyle Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitmişti.

Seçimin ilk 36 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması üzerine bugün Akarca ve Kerkez'in katıldığı 37. tur oylama yapıldı.

Oylama sonucu Akarca 103, Ömer Kerkez ise 193 oy aldı. Seçime katılım 324 olurken, 8 boş oy kullanıldı, 20 oy da geçersiz sayıldı.

Bu sonuçla Kerkez, üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlayarak 4 yıllığına Yargıtay Başkanlığı görevine seçildi.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçimde Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez için mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi.

Yargıtay Konferans Salonu'ndaki törende Kerkez'e mazbatasını Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak takdim etti, başkanlık cübbesi ise önceki Başkan Mehmet Akarca tarafından giydirildi.

Önceki Başkan Mehmet Akarca "Seçimin bitmiş olmasıyla birlikte her şeyin üzerine bir sünger çekilir ve yeni bir sayfa açılır. Bu yeni sayfada da hiçbir kırgınlığa yer verilmez. Onun için ben burada hiç kimseye kırgın değilim. Yüce genel kurulun teveccühü takdiri başımızın üstünde" dedi.

"Yargıtay tartışılır hale geldi"

Kerkez'in mesajları ise dikkat çekti. Kerkez ise uzun ve zorlu bir seçim süreci yaşandığına işaret ederek şunları söyledi:

"Kamuoyunu çok meşgul etti; ama bugün itibarıyla seçim süreci her şeyiyle bitti. Ben tamamen kafamdan her şeyi sildim, içime attıklarımı attım. Bugün sizlerle beraber, hep birlikte el ele yargımız için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Başka hiçbir şeyde uğraşmaya zamanımız da enerjimiz de yok. Sizlerin huzurunuzda şu sözü veriyorum; Yargıtay’ımızın onurunu, itibarını korumak için elimden geleni yapacağıma, Yargıtay üyemizin konumunu, protokoldeki yerini, itibarını, saygınlığını her zaman yüceltmeye çalışacağıma söz veriyorum.

Maalesef ülkemizde giderek yargı ve Yargıtay sürekli konuşulur, tartışılır hale geldi. Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka önce çözmemiz gerekiyor. Kimsenin eline fırsat vermememiz gerekiyor, diline fırsat vermememiz gerekiyor. Bugünden itibaren gerek çok saygıdeğer daire başkanlarımızla, saygıdeğer üyelerimizle, Cumhuriyet savcılarımızla, hakimlerimize ve personelimizle hep birlikte çalışacağız.

Benim kapım, odam, gönlüm her zaman sizlere sonuna kadar açık olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ayırmadan, ayrıştırmadan sadece ve sadece esasa bakarak Yargıtay'ın onurunu koruyarak mücadele etmemiz gerekiyor. İçeride mütevazı dışarıda dik duracağım. Sizlere karşı her zaman nezaketimden, kibarlığımdan taviz vermeden kapım her zaman sizlere açık olacaktır. "

Bakan Tunç, Kerkez'i tebrik etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Ömer Kerkez'i tebrik etti.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Sayın Ömer Kerkez'i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Görev süresi sona eren Sayın Mehmet Akarca'ya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Ömer Kerkez kimdir?

Ömer Kerkez, 1966'da Antakya'da doğdu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988'de mezun oldu.

Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Kerkez, sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığında tetkik hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Kerkez, 5 Temmuz 2017'de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023'te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmişti.

Yargıtay'da iki seçim: Başkan ve Başsavcı seçilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)