BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYardım bekleyen köye karlı yolda 5 kilometre koşan köpeği takip ederek ulaştılar!----

Yardım bekleyen köye karlı yolda 5 kilometre koşan köpeği takip ederek ulaştılar!

Yardım bekleyen köye karlı yolda 5 kilometre koşan köpeği takip ederek ulaştılar!
12 Şubat 2023 - 15:46 www.finansgundem.com

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Payamburnu Mahallesi'ne yardım götürmek için yola çıkan ekipler yolu kaybetti. Önlerine çıkan köpeği takip eden ekip, yardım bekleyen köye ulaştı.


Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından ölü ve yaralı sayısı her geçen gün yükselirken, bazı noktalarda da arama çalışmaları devam ediyor. Depremin etkilediği bölgelere yardım götürmeye çalışan ekiplerin çalışmaları da sürüyor. Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekipleri Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki karlı alanlarda bulunan ve ulaşımı güçlükle sağlanan köylere ulaşmaya çalışıyor.

Ekip dün aldıkları ihbar ile aynı ilçedeki kar ve yola düşen kayalar nedeniyle ulaşım sağlanamayan Payamburnu Mahallesi'ne ulaşmak için yola çıktı. Kapalı olan yol için alternatif güzergah oluşturan ekip bir süre sonra yolunu kaybetti. Ekip, bu sırada önlerine çıkan ve koşmaya başlayan köpeği takip etmeye karar verdi. Karla kaplı yolda yaklaşık 5 kilometre köpeği takip eden ekip, sonunda Payamburnu Mahallesi'ne ulaştı.

Ekipler, daha önce yardımın ulaşmadığı bölgedeki acil ihtiyaçları karşıladı.

Köpeği takip eden ekip bu anları cep telefonu ile kayıt altında aldı. Yaşadıklarını şaşkınlıkla video kaydeden ekiptekilerin videoda, "Köye götürüyor bizi. Bize yol gösteren minik bir köpeğimiz var. Mahsur kalan insanlar galiba son çare köpeklerini yollamışlar biz de yolu kaybetmiştik. Köpeği görünce takip etmeye başladık umarım köye götürüyordur bizi" sözleri duyuldu.

Yunanistan GSM şirketleri Türkiye ile iletişimi ücretsiz yaptı!

 

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: İşte okulların açılış tarihi!

 

Naci Görür'den Adana açıklaması

 

Kanadalı profesör uyardı: Sadece birkaç yer büyük deprem riski taşımıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)