BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYalçın Topçu: Gümrük Birliği anlaşması iptal edilsin----

Yalçın Topçu: Gümrük Birliği anlaşması iptal edilsin

Yalçın Topçu: Gümrük Birliği anlaşması iptal edilsin
25 Kasım 2016 - 14:16 www.finansgundem.com

AP’nin Türkiye aleyhindeki tavrını değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Gümrük Birliği anlaşmasının iptal edilmesi gerektiğini savundu.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Kahraman unvanını alan Ankara’nın Kazan ilçesinin bayan voleybol takımını Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı makamında ağırlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararını yorumladı. 

Avrupa Parlamentosu’nun, AB-Türkiye arasındaki tam üyelik müzakerelerinin dondurulması kararına destek çıkmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye’de yaşayan herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alması gerektiğini belirterek, “Erdoğan’ın yanında yer olmak partili olmak değildir. Erdoğan’ın yanında yer almak; tek Vatan, tek millet, tek bayrak altında yaşayamaya sahip çıkmaktır” dedi.  
Topçu’nun açıklamaları şöyle;

“GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMASI İPTAL EDİLSİN”
“Avrupa Parlamentosu aldığı bu karar ile Türk – İslam dünyasına olan düşmanlığını bir kez daha tescil etmiştir. Alınan skandal kararın Türk milleti nezdinde zerrece karşılığı yoktur. Şimdi yapılması gereken; Avrupa ülkelerine gitmeyi planlayan 3 milyonun üzerindeki mültecinin önündeki engelin derhal kaldırılıp, gümrük birliği anlaşmasının iptal edilmesidir. Ayrıca jeopolitik ve bölgesel stratejik durum gereği coğrafyamızdaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yaparak iş, dil ve fikir işbirliğini kendi coğrafyamızda aramaktır.

“BATI KONSEPTİNİN TERÖRÜ DESTEKLEDİĞİNİ BİLİYORUZ” 
Topçu herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sahip çıkmaya davet ederek, “Dışarıda ve içeride Tayyip Erdoğan üzerinden Ankara’yı dizüstü çökertme konsepti açık bir şekilde hareket ediyor. Artık bunu net olarak görmek mümkün. FETÖ, bölücü terör örgütü, DEAŞ, ve bölücü terör örgütünün uzantıları PYD ve YPG çetelerinin Batı Konsepti tarafından desteklendiği aşikârdır. Bu konsepte karşı yapılması gereken bellidir. İktidar, muhalefet, Kürt, Türk farkı gözetmeksizin tüm milletimizin ortak görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına durmaktır. Erdoğan’ın yanında yer almak farklı siyasi görüşlere oy veren vatandaşlarımızı iktidar partili yapmaz. Erdoğan’ın yanında yer almak tek vatan, tek millet, tek bayrak ülküsüne sahip çıkmaktır” diye konuştu.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Türksevet25 Kasım 2016 20:11

    Referandum yapılarak Avrupa kapılarında beklemekten kurtulmalıyız.Hükümet derhal Vatandaşına sormalıdır..Kapı önünde bekleyelimmi ayrılalımmı???60 yıllık Dilencilik bitirilmelidir...

  • Mumin25 Kasım 2016 19:50

    Hergun bir şeyi bağırıp ağırıyorlar ama her defsında kuyruklarını kısıyorlar. sraile rusyaya da hergun verip veriştirmişlerdi. Neyse bu polikalar bu toplumda prim yapıyor

  • DERYA DOSTU.25 Kasım 2016 18:37

    SOfular bir araya toplanmışlar. daha ne beklerizki olacağıda budur.ALLAH bizleri korusun AMİNNNNNNNNNNNNNN.

  • Bika25 Kasım 2016 18:37

    Altında Mercedes otomobil, kolunda İsviçre saat, ceplerinde euro ve dolar konuşuyorlar.

  • vatandaş25 Kasım 2016 17:31

    Avrupa sevdası başımızda saç bırakmadı

  • KIRIMLI25 Kasım 2016 17:31

    Doğru bir yaklaşım, hatta koz olarak kullanılmalı ,Brexit benzeri bir havada şu tarihe kadar tam üyelik kesinleşmezse Gümrük Birliğinden çıkma kararı alacağız şeklinde.

  • vatandaş25 Kasım 2016 17:30

    bağkur emeklisiyim.bugün araba almaya gidecektim.ötv arttı fiyat belirleme çalışması var dediler.satış yok.tüküreyim avrupanıza

  • hvfaHFVH25 Kasım 2016 17:27

    GAVURMALI HERSEY HARAMDIR herseyi yasklayalım

  • emekci25 Kasım 2016 16:28

    isviçre saati takıp, bize caka satma. altındaki alman malı arabadan utan

  • Mt25 Kasım 2016 15:45

    Bu başdanışmanlardan eğer bi milyon tane varsa, danışman kaç tane vardır(kpss sorusu:))))),)

  • alkış25 Kasım 2016 15:09

    Sayın Topçu saatiniz pek şık duruyor..

  • baturayersin25 Kasım 2016 14:57

    salama o kadar kolaymı 100/50 ihracat var uzayamı göndereceksin vatandaş maaşını ödüyor nasıl olsa tuzu kuru

  • faris25 Kasım 2016 14:57

    aynen katılıyorum gümrük birliğinin bize hayırı yok derhal anlaşma fes edilmeli

  • mali25 Kasım 2016 14:41

    İlk defa tam yerinde ve doğru bir temenni umarım gümrük antlaşması kaldırılır.