BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancıyı, yerlilerin alımları kapatıyor----

Yabancıyı, yerlilerin alımları kapatıyor

Yabancıyı, yerlilerin alımları kapatıyor
16 Haziran 2020 - 08:57 www.finansgundem.com

"Güçlü hisselerde kalınmalı" başlıklı yazısı ile Zeynep Aktaş bugün piyasalardaki ikinci dalga endişelerini ve yurt içindeki ayrışmayı inceliyor. İşte Milliyet'teki o yazı:

Çin’in başkenti Pekin’de bazı pazar ve yerleşim merkezlerinin karantinaya alınması piyasaları baskılıyor. Küresel bazda risk iştahının azaldığını görüyoruz. Bununla birlikte pandemide ikinci dalga yaşanmaması halinde küresel ekonomiye ilişkin beklentiler yüksek. Morgan Stanley, küresel ekonomide üretimin dördüncü çeyrekte korona virüs salgını öncesi kriz seviyelerine döneceğini, böylece keskin fakat kısa durgunluğun biteceğini öngörüyor.

Borsalarda ise güçlü çıkışlar sonrası satışlar görülüyor. Borsada olası dalgalanmalara karşı güçlü hisselerde pozisyon almak önemli. Yılbaşından bu yana aşırı primli olan zarardaki hisselerden uzak durmakta fayda var.

Pozitif ayrışıyoruz

Piyasalardaki güçlü toparlanma sonrasında hareketin ivmesini şimdi pandeminin seyri belirleyecek. İkinci bir dalga olmama ihtimalini fiyatlayan yurtiçi piyasalar pozitif ayrışma gösteriyor. Bu önümüzdeki iki hafta kritik olacak. Ciddi bir karantina sürecinden sonra ekonomik hayattaki açılma sırasında salgının yaygınlaşmaması ve kontrol altında tutulması piyasalarında seyrini belirleyecek. Bu yaşanan etkinin kısa sürmesi önemli.

Pandemide ikinci dalganın yaşanmaması halinde ekonomilerde toparlanma hızlı gerçekleşebilir ve bu da borsalara ilginin güçlenerek sürmesini sağlayacaktır. Borsa endeksinde 109.000-111.000 aralığında yaşanan hareket 111.000-113.000 bandına doğru sürebilir.

Dolar kurunun seyri

Dolar endeksi DXY 97.35 seviyesinde bulunuyor. 100’ün üzerine çıkmadığı sürece yurt içerisinde dolar/TL üzerinde ciddi bir baskı unsuru olmayacaktır.

Yabancıyı, yerlilerin alımları kapatıyor

Yabancılar 2020’nin ilk beş ayında 4.2 milyar dolarlık net satış gerçekleştirdi. Koronavirüsle birlikte nakde geçmek isteyen yabancılar hisselerin fiyatlarındaki düşüklüğü görmeksizin çıkış yapmakta. Ancak buna rağmen borsanın hala 109 bin seviyesinin üzerinde olduğunu görüyoruz. Yerli kurumsal yatırımcılar ve yeni gelen yerli bireysel yatırımcılar borsayı güçlü tutuyor.

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Haziran 2020 10:06

    bizim borsa asla düşmez diyorlar çünkü 1 000 000 daha küçük yatırımcı varmış sırada.

  • sahin kuş 16 Haziran 2020 09:54

    küçük borsacıların gücü nerde, esas parababaları borsada olduğu için düşmedi onlar çıksın düşer.