BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı yatırımcıya vatandaşlık geliyor----

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık geliyor

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık geliyor
22 Nisan 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den, Türkiye'ye sermaye getiren yabancı yatırımcıya 'vatandaşlık' müjdesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yatırımcıya özel uzun süreli vize ve vatandaşlık hakkı üzerinde çalışıyoruz. Sözkonusu bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlayıp uygulamaya geçeceğiz" diye konuştu.

Akşam'da yer alan habere göre, Katar'a gerçekleştirdiği ziyaretin dönüşünde kendisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Katar temasları ve yabancı yatırımcıyı teşvik edecek yeni çalışmalar konusunda bilgi verdi. Bakan Zeybekci'nin değerlendirmeleri şöyle: "Türkiye'de gayrimenkul alan veya yatırım yapan Katarlı işadamları, bürokrasiden kaynaklanan şikayetlerini ilettiler. Aldıkları gayrimenkul veya şirketin devir ve teslimat işlemlerinin 45 gün sürmesini anlayamıyorlar. Bürokrasimiz bizi üzüyor ve yabancı yatırımcıyı yıldırıyor. Bu yabancıların  ortak sorunu. Türk yatırımcının da bu konuda benzer şikayetleri var.

KİŞİYE ÖZEL CEKET DİKİYORUZ

Yatırımcıyı teşvik eden bir dizi çalışma yürütüyoruz. Adeta kişiye özel ceket diken bir noktaya gelmeliyiz. Atılacak en önemli adımların başında, yabancı yatırımcı için uzun süreli vize ve vatandaşlık hakkı geliyor. Bu yöndeki düzenlemeyi en kısa sürede tamamlayıp uygulamaya geçmek istiyoruz. Vize ve vatandaşlık konusunda en ketum ülkeler olan İngiltere ve Almanya bile bunu yapıyor. Bu başarılı örnekleri takip etmemiz lazım. Türkiye'ye güvenip varlığını, milyonlarca dolarını, pulunu getiren yabancı yatırımcıya kucak açmalıyız ve cömert olmalıyız. Yürüttüğümüz çalışmanın ilk adımı uzun süreli vizeler olacak. Ardından da vatandaşlık hakkı gündeme gelecek."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)