BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı yatırımcı seçimden ne bekliyor?----

Yabancı yatırımcı seçimden ne bekliyor?

Yabancı yatırımcı seçimden ne bekliyor?
27 Haziran 2014 - 06:30 www.finansgundem.com

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Aycı, yabancı yatırımcılarda seçiminin sorunsuz geçeceği yönünde bir beklenti olduğunu söyledi

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, yabancı yatırımcının ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunun da yerel seçimler gibi sonuçlanacağını öngördüğünü ve bir endişe havası görmediklerini söyledi.

Dünya'dan Yakup Sayar'ın haberine göre, Aycı, 5.2 milyar dolarlık doğrudan yatırım girişinin önemini anlatırken “Ülkenin büyüme rakamları ile yatırım girişi arasında önemli bir ilişki var. Ülkemizin büyüme oranının birçok olumsuz etkene rağmen beklentilerin üstünde gelmesi bizim de yıl sonunda doğrudan yatırım girişindeki beklentilerimizin üstüne çıkılabileceği yönündeki umutlarımızı güçlendiriyor. Büyüme oranı artıkça söz konusu ülkeye yatırım yapacakların da iştahı artıyor” değerlendirmesini de yaptı. Uluslararası BIO Konferansı, 23-26 Haziran 2014 tarihlerinde ABD’nin San Diego kentinde düzenlendi. Türkiye’yi Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) koordine ettiği ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla temsil edilen konferans büyük ilgi gördü. Dünyadan 60’dan fazla ülkenin yer aldığı konferansta Türkiye toplam 34 kurum ve şirket ile katıldı.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, konferans öncesinde Türkiye’den gelen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlker Aycı, yabancı yatırımcıların yatırım yapacakları ülkedeki siyasi istikrarla mutlak olarak ilgilendiklerini ve 30 Mart yerel seçimlerinden çıkan sonuçla birlikte ağustos ayında gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun da benzer yönde çıkacağı konusunda endişelerinin olmadığını belirtti. Aycı,”Yabancı yatırımcılar cumhurbaşkanlığı seçiminin sorunsuz geçeceğini öngörüyor ve endişe edecek bir durum görmüyor” şeklinde konuştu.

Dünya ekonomisinde başta ABD olmak üzere AB’de olumlu sinyaller geldiğine işaret eden İlker Aycı, büyümek isteyen uluslararası firmaların Türkiye gibi ülkeye yatırım yaparak, önemli bir pazar konumundaki Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’ne her yönden yakın olmanın ve söz konusu bölgede ekonomisi, istikrarı en güçlü konumda olan ülkesi olarak bu avantajları kullanmak istediklerini söyledi.

Sıfırdan yatırımda Avrupa’da ilk 4’e girdik

Bu yılın ilk dört ayında 5.2 milyar dolar doğrudan yatırım yapıldığını belirten Aycı, bunun geçen yılın ilk 4 ayına göre yüzde 46 artış olduğunu da kaydederek “Biz bu rakamı geçen yılın yarı yılında bulmuştuk bu yıl ise ilk dört ayda. Bu önemli bir gösterge” dedi.

Türkiye’ye büyük bir ilgi olduğunun görüldüğünü ve bunun da kendilerini umutlandırdığını kaydeden Aycı, “Yılın ilk 4 ayında Avrupa’da en çok sıfırdan yatırım çeken 4 ülkeden biri olduk. Bu çok sevindirici. Önümüzde İngiltere, İspanya ve Rusya var. Rusya, bu sıralamaya tek bir kalemde yapılan yatırımla girdi. Biz ise yatırım çeşitlendirmesi politikamızı başarıyla uyguluyoruz. İmalat, enerji, finans sektörü gibi alanlarda sıfırdan birçok kalemde giriş yaşadık. Aynı şekilde yatırım çekme portföyümüzdeki bölgesel dağılımı da çok iyi uyguluyoruz. Asya’dan Körfez’den gelen yatırım tutarı ciddi oranda artmayı başladı. Şimdi de hedef ABD’den gelen yatırımları artırmak.”

Aycı, 5.2 milyar dolarlık doğrudan yatırım girişinin önemini anlatırken “Ülkenin büyüme rakamları ile yatırım girişi arasında önemli bir ilişki var. Ülkemizin büyüme oranının birçok olumsuz etkene rağmen beklentilerin üstünde gelmesi bizim de yıl sonunda doğrudan yatırım girişindeki beklentilerimizin üstüne çıkılabileceği yönündeki umutlarımızı güçlendiriyor. Büyüme oranı artıkça söz konusu ülkeye yatırım yapacakların da iştahı artıyor” değerlendirmesini de yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)