BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı tahvil alım ihtiyacı azaldı ----

Yabancı tahvil alım ihtiyacı azaldı

Yabancı tahvil alım ihtiyacı azaldı
20 Şubat 2013 - 11:42 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Abe, yabancı tahvil alımı ihtiyacının azaldığını söyledi

Diğer ülkeler tarafından yeni doğrudan zayıflatma müdahalesi şeklinde görülebilecek olan politika önerisinden geri adım atan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Yabancı tahvil alımı ihtiyacının düştüğünü söyledi.
Parlamentoda yaptığı konuşmasında Liberal Demokrat Parti'nin Japonya Merkez Bankası'nı da dahil edeceği yabancı tahvil alım fonuna atıfta bulunarak, "Bu fona ihtiyacın azaldığını düşünüyorum" diyen Abe, bu ihtiyacın yeni BOJ başkanı ve yardımcılarının Mart'ta görevlerine başladığı zaman da tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.
Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, aynı paralemento seansında hükümetin yabancı tahvil alımı niyetinde olmadığını söylemişti.
G-20 Maliye Bakanları bu hafta rekabetçi amaçlarla kurların hedeflenmesinden kaçınma sözü verdi. Japonya'nın yendeki zayıflama konusunda uluslararaı gerilim yaratmaktan kaçınmaya çalışmasından ötürü Abe'nin ABD Başkanı Barack Obama'ya yapacağı ziyarete ülkenin en üst düzey döviz yetkilisi de eşlik edecek.
Yen, bugün dolar karşısında Tokyo saati ile 15:03 itibariyle yüzde 0.4 yukarıda ve 93.24 düzeyinde seyretti. Yen, son 3 ayda dolara karşı yüzde 13 zayıfladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)