BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYa koalisyona, ya sandığa gidelim ----

Ya koalisyona, ya sandığa gidelim

Ya koalisyona, ya sandığa gidelim
25 Mart 2013 - 12:16 www.finansgundem.com

İtalya eski Başbakanı Berlusconi, Bersani'ye "Ya koalisyon kuralım, ya da tekrar seçime gidelim" dedi

İtalya'da kördüğümle sonuçlanan seçimin ardından eski Başbakan Silvio Berlusconi, hükümet kurma görüşmeleri yürüten Pier Luigi Bersani'ye 'ya koalisyon kuralım, ya da tekrar seçime gidelim' çağrısında bulundu. Merkez solun lideri Bersani ise Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ile koalisyona gitmek istemiyor.
Haftasonu Roma'da düzenlenen bir mitingde destekçilerine seslenen Berlusconi, 24-25 Şubat'ta düzenlenen seçimden bu yana bir ay geçmesine rağmen hükümetin kurulamadığının altını çizerek, tekrar seçime gitmenin tek çözüm olduğunu savundu.
Seçimde sandıktan birinci sırada çıkan merkez sol Demokratik Parti, Parlamento'nun alt kanadında kontrolü ele geçirmiş, ancak hiçbir parti Senato'da çoğunluğu sağlayamamıştı. Berlusconi liderliğindeki merkez sağ Özgürlük Halkı'nın ikinci sıraya yerleştiği seçimin esas galibi ise oyların dörtte birini alarak üçüncü sırada gelen, eski komedyen Beppe Grillo liderliğindeki düzen karşıtı 5-Yıldız Hareketi olmuştu.
Berlusconi aynı zamanda, eğer Bersani azınlık hükümeti kurmak gibi 'saçma' bir girişimde bulunacaksa buna şiddetle karşı çıkacakları uyarısında da bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)