BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemXi Jinping, Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak mı----

Xi Jinping, Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak mı

Xi Jinping, Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak mı
20 Aralık 2019 - 10:43 www.finansgundem.com

Kaynaklar tarafından Xi Jinping'in Dünya Ekonomik Forumu'na katılmayacağının bildirilmesi, ABD Başkanı Donald Trump ile Davos'ta görüşebileceklerine yönelik ihtimalleri zayıflattı

Kaynakların Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Ocak ayında gerçekleşecek Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılmayacağını bildirilmesi Xi'nin ABDli mevkidaşı Donald Trump ile görüşmesine yönelik ihtimali masadan kaldırdı.

Özel görüşmelerden dolayı isminin gizli kalmasını tercih eden bir başka kaynak ise, Pekin’in, üst düzey ticaret müzakerecisi ve Başbakan Yardımcısı Liu He’yi Ocak ayının başlarında ticaret anlaşmasını imzalamak üzere Washinton’a göndermeyi planladığını belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı ziyaretle ilgili konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Davos, Çin yeni yıl kutlamalarının başlangıcı olan 21-24 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Xi alışılageldik bir biçimde 1990’ların başından bu yana geleneksel hale gelen, halk desteği toplamak için küçük köyleri ve şehirleri tatil öncesi ziyaret edecek. Xi Jinping, Trump’ın göreve gelmesinin hemen ardından Dünya Ekonomik Forumu’na yalnızca 2017 yılında küresel ticaret ve çok taraflılığı savunduğu sene katılmıştı. 

Dört yönetim yetkilisinin daha önce belirttiği üzere, ABD Başkanı Donald Trump ise İsviçre’nin Başkenti Zürih’te gerçekleşecek foruma katılacak. (Bloomberg)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)