BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWilliams'a göre ABD ekonomisi güçlü ancak yavaşlama var----

Williams'a göre ABD ekonomisi güçlü ancak yavaşlama var

Williams'a göre ABD ekonomisi güçlü ancak yavaşlama var
03 Ekim 2019 - 08:39 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı Williams, ABD ekonomisinin şu anda iyi durumda olduğunu, son faiz indiriminin de ekonomiyi bu şekilde tutmayı amaçladığını söyledi

New York Fed Başkanı John Williams, dikiz aynasından bakıldığına ABD ekonomisinin güçlü göründüğünü, ancak bazı belirsizlikler ve risklerden dolayı görünümün daha karışık olduğunu söyledi.

Williams Çarşamba günü La Jolla, California'da yapığı konuşmada, "Ekonomide bir parça yavaşlama işaretleri görüyoruz," dedi ve "Para politikasının ekonominin sürdürülebilir bir hızda büyümesini korumayı sağlayacak şekilde pozisyonlanmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Williams ve çalışma arkadaşları 18 Eylül'de gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında, Temmuz ayında 2008'deki finans krizinden sonra ilk indirimin ardından, gösterge faizi bu yıl ikinci kez düşürme yönünde oy kullandı. Politika yapıcılar bu kararlar için yavaşlayan küresel büyüme, ticaret politikasına ilişkin belirsizlik ve durgun enflasyonu sebep olarak gösterdiler.

ABD hisse senetleri Çarşamba günü, küresel imalat sektörüne ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Salı günü açıklanan rapora göre, ABD imalat sektöründeki büyümenin yakından izlenen bir göstergesi Eylül ayında son 10 yılın en düşük seviyesine indi. Çarşamba günü açıklanan veri ise, ABD'de özel sektör istihdamındaki artışın yavaşladığı görüldü.

Williams, işgücü piyasası ve tüketici harcamalarını işaret ederek, "Dikiz aynasından baktığınızda ya da ABD ekonomisinin nerede olduğuna ilişkin anlık görüntü aldığınızda, (ekonomi) çok güçlü," dedi ve "Bu nedenle, asıl sorun şu, durum bu noktadan nereye gidecek ve böyle bakıldığında, çok daha karışık bir tablo var" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)