BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWashington Büyükelçiliği görevine Sedat Önal atandı----

Washington Büyükelçiliği görevine Sedat Önal atandı

Washington Büyükelçiliği görevine Sedat Önal atandı
21 Şubat 2024 - 19:09 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevine Büyükelçi Sedat Önal atandı. New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevine de Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi ve New York'taki BM Daimi Temsilcisi olacak isimlere yeni görevlerini telefonla tebliğ etti.

New York'ta Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi pozisyonunda bulunan Sedat Önal'a yeni Washington Büyükelçiliği görevi verildi.

Önal'dan boşalan Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği görevi ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a tebliğ edildi.

SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Sedat Önal, 11 Ağustos 1963'te Kayseri'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1985'te mezunu olan Önal, Dışişleri Bakanlığındaki görevine Aralık 1989-Temmuz 1990'da PERD Personel Dairesi Başkanlığında Aday Meslek Memuru olarak başladı.

Daha sonra İADA İstihbarat ve Araştırma Dairesinde de Aday Meslek Memurluğu görevini yürüten Önal, buradaki görevinin ardından 1991-1993 tarihlerinde Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliğinde Üçüncü Katip olarak çalıştı.

Ekim 1993-Ocak 1997 tarihlerinde Münster Başkonsolosluğunda Muavin Konsolos olarak görev yapan Önal, daha sonra YAGY-I Daire Başkanlığı ve İKGY-III Daire Başkanlığında İkinci Katip olarak çalıştı.

Önal, 1998-2002'de New York Başkonsolosluğundaki Muavin Konsolos ve Konsolos olarak görevini yürüttükten sonra 2002-2005 yılları arasında Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak görev yaptı.

Buradaki görevinin ardından, OAGY-I Daire Başkanlığı, Viyana Başkonsolosluğu ve OAGY Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığında çeşitli görevlerde bulunan Önal, Temmuz 2012- Kasım 2016 tarihlerinde Türkiye'nin Amman Büyükelçisi olarak görevini yürüttü.

Önal, daha sonra OAGM İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Vekili ve MOAY Müsteşar Yardımcılığı-Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya İşlerinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

2018 yılında Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Önal, bu görevini Şubat 2023’te Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’ne atanana kadar devam ettirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)